voetbalzone

Succesvolle Müller toont zich realistisch: 'Ik ben niet zo goed als Messi'

Matthijs van Laar06 jun 2013, 14:22
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2013, 14:22
Advertentie

Thomas Müller scoorde dit seizoen in de Champions League net zo veel goals als Lionel Messi, maar daarmee houdt de vergelijking naar eigen zeggen ook meteen op. Jupp Heynckes verklaarde onlangs dat de aanvaller van Bayern München in aanmerking moet komen voor het winnen van de Gouden Bal. “Dat ik net zoveel scoor, wil niet zeggen dat ik net zo goed ben als Messi”, countert Müller zijn coach.

/

De Duits international blijft bescheiden onder alle successen. Niet alleen eindigde hij als Europees topscorer van Bayern, ook pakte hij met zijn club de meest felbegeerde voetbalbeker van Europa. “Ik ben al blij om te constateren dat mijn kwaliteiten toereikend zijn om op een podium als de Champions League succesvol te kunnen zijn , stelt de nog altijd pas 23-jarige Müller zich bescheiden op in gesprek met BILD.

Al die aandacht hoeft van hem dan ook niet zo. “Ik wil gewoon prijzen winnen met het team. Maar dat ik net zoveel doelpunten heb gemaakt als Messi, wil natuurlijk niet zeggen dat ik net zo goed ben.” Heynckes verklaarde afgelopen weekend dat de Gouden Bal hoe dan ook naar een speler van Bayern dient te gaan. Hij noemde Franck Ribéry, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger én Müller als voornaamste kandidaten.

Bezig met laden …