Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Supporters Bayern München starten petitie tegen verkoop van Matthijs de Ligt

Laatste update:

Matthijs de Ligt lijkt hard op weg naar Manchester United. De verdediger wordt veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar de ploeg van Erik ten Hag, maar dat zien de supporters van de Duitse grootmacht helemaal niet zitten. Zij zijn een petitie gestart in de hoop De Ligt te kunnen behouden.

Ondanks dat De Ligt dit seizoen niet altijd een onbetwiste basisspeler was bij Bayern onder Thomas Tuchel, hebben de supporters van der Rekordmeister de Nederlander erg hoog zitten. Zij willen er dan ook alles aan doen om de verdediger langer aan boord te houden.

“Wij willen allemaal dat Matthijs de Ligt bij Bayern München blijft!”, zo klinkt het. “Hij heeft vaak genoeg bewezen dat hij een verdediger van wereldklasse is, waarschijnlijk de beste van onze ploeg.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Hij is niet voor niets verkozen tot onze beste speler van het seizoen 2022/23”, zo valt er verder te lezen. “Bovendien heeft hij met zijn 24 jaar een veelbelovende toekomst in het vooruitzicht.” Inmiddels hebben meer dan 16.000 mensen de petitie ondertekend.

Manchester United


De Ligt wordt de afgelopen dagen steeds meer in verband gebracht met Manchester United. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano zijn er meer clubs die de verdediger in het vizier hebben, maar alleen Manchester United heeft groen licht gekregen van de 24-jarige Nederlander.

Het is nu aan Manchester United en Bayern München om op korte termijn tot een akkoord te komen. Volgens Florian Plettenberg van Sky Deutschland verlangt de Duitse grootmacht minimaal vijftig miljoen euro plus bonussen voor de verdediger die nog drie seizoenen vastligt in München.

De Ligt is momenteel met het Nederlands elftal op pad in Duitsland voor het EK. Echter speelde hij nog geen minuut op het eindtoernooi. Stefan de Vrij krijgt steevast de voorkeur in het centrum van de defensie naast aanvoerder Virgil van Dijk.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik hoop dat Liverpool zich toch echt in deze race gaat mengen. 50 miljoen is een schijntje. Vraag me overigens wel af waarom de ligt bij Bayern niet speelde en nu ook bij het EK nog niet, terwijl hij zo geprezen wordt. Is er iets wat we over het hoofd zien??

3 juli 2024 om 15:59
0

Nou ja, bij Bayern flinke concurrentie van die Koreaan en van Upamecano. Al is het wel zo dat de keuzes van Tuchel al langer onder de loep lagen en dus niet altijd voor de beste koos. Wij zijn natuurlijk niet bij de trainingen, maar de Ligt begint ondertussen een aardig CV op te bouwen met clubs. Voor 50 miljoen zou ik zeker de Ligt als opvolger van Van Dijk proberen te halen. Maar Slot zal denk ik niet snel voor NL spelers gaan, gezien zoveel trainers die 'fout' al hebben gemaakt.

3 juli 2024 om 16:22
0

Ik had hoge verwachting van Upamecano, maar ook op het EK vind ik hem niet heel sterk spelen. Dat Dier speelt is ook een groot vraagteken.

Ik snap ook niet dat Bayern zoveel al heeft geïnvesteerd in de centrale verdediging.

3 juli 2024 om 15:59
0

Denk dat de foutjes van met name een Tsjechië afgelopen ek toch nog meespelen.

3 juli 2024 om 19:47
0

Hahaha! Als dat waar is dan zou geen enkele speler ooit iets opleveren

3 juli 2024 om 16:00
0

Er wordt al jaren een hetze gevoerd richting De Ligt omdat hij ooit twee handsballen maakte bij Juventus.Daarna is ieder foutje uitvergroot. BIj het Nederlands Elftal liep het nooit zo lekker omdat hij teveel aan de zijkant uitkwam in dat systeem, ook logisch.

3 juli 2024 om 19:49
0

Veel mensen hier beoordelen Nederlands talent met de clubkleuren. Tenzij onontkoombaar (bv Robben). Er groot deel zal nooit iets in De Ligt zien.

3 juli 2024 om 16:07
0

Liverpool moet vol voor Calafiori gaan een moderne veelzijdige verdediger, er is een reden dat De Ligt nergens aan een basisplaats geraakt. Met Konate en Quansah hebben we al dat soort type rondlopen en die schat ik hoger in dan De Ligt.

3 juli 2024 om 16:10
0

Quansah hoger in schatten dan De Ligt… ‘t moet niet gekker worden.

3 juli 2024 om 16:12
0

Nergens een basisplaats? Vast nooit naar De Ligt bij Ajax en Juve gekeken dan. Ook bij Bayern 1e jaar gewoon een basisplaats.

3 juli 2024 om 16:15
0

Zou gek is dat niet hoor. Als je bij een club als Liverpool zoveel speelt op een belangrijke positie als jonge speler, dan denk ik niet dat je zoveel minder bent dan iemand die overal op de bank zit die normaal in zijn prime zou moeten zitten. Waarom zou je Quansah een jonge uit eigen jeugd zijn progressie in de weg staan voor een De Ligt? Als je met Konate al iemand hebt lopen van dezelfde leeftijd en duidelijk beter is. Het is beter om te kijken naar potentiële opvolgers voor een Robertson en Van Dijk.

3 juli 2024 om 16:29
0

CaptainHendo, overal op de bank zit? Verklaar je nader. In de tekst staat notabene dat hij speler van seizoen 22/23 was.

3 juli 2024 om 16:32
0

Captainhendo, je hebt echt helemaal gelijk zeg. Persoonlijk hoop ik ook dat Liverpool zich zal melden voor Calafiori, Hancko of die jongen van Frankfurt. Met Konate en Quansah zijn er al 2 vergelijkbare gasten waarvan ik Konate persoonlijker ook hoger inschat de De Ligt en Quansah een jongen uit de eigen opleiding is die het tot op heden meer als prima heeft gedaan.
Om deze 2 jongens nou op te geven voor een tikkende tijdbom als De Ligt is absoluut geen goed plan en zal je een hoop doelpunten en punten gaan kosten.

3 juli 2024 om 16:34
0

Dit lazen we jaren terug ook over ene Joe Gomez, maar blijf vooral lekker aanklooien met al die wereldtoppers achterin bij LPool

3 juli 2024 om 16:38
0

Oenieboy , ik kan het missen hebben maar naar mijn gevoel lijkt De Ligt nergens omstreden te zijn, er lijken altijd twijfels te zijn rond hem. Buiten zijn periode bij Ajax heb ik nooit het gevoel gehad dat die onder andere trainers bij de eerste op het wedstrijdblad stond. Juve deed er niet alles aan om hem te behouden ook al hadden ze een verouderde verdediging, en Bayern lijkt er ook niet alles aan te doen om hem te houden. Voor mij zegt dat toch veel. Niet dat De Ligt er niets van kan integendeel, maar ik zie hem meer bij een goede subtopper spelen..

3 juli 2024 om 16:45
0

Gomez heeft natuurlijk wel alleen maar blessureleed gekend. Afgelopen seizoen heeft die zich herpakt en dat heeft hem een plaats opgeleverd in de selectie van Southgate. Gomez is multi-inzetbaar dus altijd nuttig om erbij te hebben.

3 juli 2024 om 17:13
0

@silverfront ook na de winterstop kreeg hij gewoon vaker een basisplaats dan niet. Ook gewoon logisch. Die andere 3 zijn gewoon niet beter.

3 juli 2024 om 19:58
0

Ik heb het even opgezocht. In 3 jaar serie A 29, 26 en 31 wedstrijden gespeeld en waarvan 26, 25 en 29 in de basis. Lijkt me best goed. 1e jaar Bayern ook prima (31 om 27) alleen afgelopen seizoen wat minder (22 om 16).
Dit is buiten alle beker en Europese wedstrijden.
Best goede cijfers toch?

3 juli 2024 om 20:18
0

Ik heb net even snel op Transfermarkt gekeken en zeker 3/4 van de wedstrijden die hij kon spelen voor Juventus, die heeft hij volledig uitgespeeld. Bij Bayern zit het rond de helft zo bekeken. Dus ja, bij Bayern is ie niet onomstreden, maar bij Juventus zeker wel

3 juli 2024 om 22:06
0

Bij Liverpool zou hij direct de beste verdediger zijn. Misschien iets meer voetbal kijken ipv verhaaltjes lezen. Hij was absolute basis bij Juve en ook by Bayern. Door blessures was hij er en toe niet bij, maar toen hij fit was stond hij ook dit seizoen weer in de basis. Juve moest hem verkopen vanwegen grote financiële problemen.

4 juli 2024 om 00:05
0

Vorig seizoen was hij de beste van bayern. Dit seizoen 1e helft veel geblesseerd 2e helft zag je toch evht wel een verschil.

3 juli 2024 om 16:15
0

Hij heeft gewoon merendeel van de wedstrijden gespeeld hoor. Dit seizoen alleen veel blesures gehad waardoor hij rustig terug gebracht werd. Alleen met name de Nederlandse media deed het doen lijken alsof hij door kwaliteitverschil steeds werd gepaseerd en gaven er een eigen draai aan.

EK is gewoon puur keuze van Koeman. Zirkzee wordt ook allom geprezen en gewild. Maar toch blijft hij maar vasthouden aan de clubloze Memphis die ook nog eens niet in vorm is. En zo heb je ook nog Frimpong, Maatsen die naar mijn inziens ook meer kansen verdienen na zo'n goed seizoen. Dus ja Koeman is wat dat betreft onnavolgbaar.

Alhoewel in geval van De Vrij en De Ligt, die zijn gewoon niveau gelijkwaardig aan elkaar waarbij De Vrij in de interlands voorgaand het EK gewoon een uitstekend indruk had achter gelaten. Dus dan is het begrijpelijk dat De Vrij een streepje voor heeft dit toernooi.

3 juli 2024 om 16:52
0

Dat De Vrij voor De Ligt speelt is vooralsnog logisch. Speelt gewoon erg sterk in Oranje. Net als Aké en Gakpo iemand die altijd lijkt te leveren. De Ligt zijn tijd komt nog wel. Over 2 jaar is onze achterhoede De Ligt en Van De Ven. Nog steeds fenomenaal.

Bij Bayern heeft hij pech met Tuchel en met blessures. En persoonlijk vind ik Kim beter. De Kim van Napoli althans (ik kijk ook meer Italiaans dan Duits voetbal). Maar Kim en De Ligt samen lijkt me een onpasseerbaar duo, met een Kim die ook nog goed is met een bal. De Ligt zou er verstandig aan doen te blijven. Al denk ik dat hij met Martinez ook een fijn duo zijn gaat.

3 juli 2024 om 17:26
0

Ik denk dat je Stefan de Vrij over het hoofd ziet. Die doet het bij Inter uitstekend en is ook in Oranje gewoon meer dan degelijk.
De Ligt is echt wel een goeie verdediger en heeft imo de potentie om beter te worden dan De Vrij....maar hij is wel iets onrustiger.

Denk dat Koeman met die reden voor De Vrij heeft gekozen nu.....en ik kan hem geen ongelijk geven. Het pakt goed uit tot nu toe.

3 juli 2024 om 17:56
0

Doet het helemaal niet zo uitstekend bij Inter hoor. Ligt in de weegschaal met Acerbi en heeft ook regelmatig slippertjes.

De Ligt speelde echt geen minder seizoen bij Bayern bijvoorbeeld.

3 juli 2024 om 18:31
0

Hij speelde gewoon bij Bayern. Daarvoor blessure gehad. Kim en Upa zaten op de bank!

Goh vreemd. Volgens velen hier was het allemaal niet vreemd dat Tuchel hem niet meer vaak opstelde, en was hij simpelweg niet goed genoeg. Hij is natuurlijk sowieso beter dan Dier of Upamecano, die discussie nooit begrepen. Upamecano heeft zich in de CL meerdere malen voor schut gezet met bizarre en onhandige acties. Kim samen met de Ligt is het best mogelijke duo die ze op kunnen stellen.

3 juli 2024 om 16:12
0

Tuchel is een coach die er sowieso weinig van snapt.

3 juli 2024 om 16:21
0

Raar dat de supporters voor een coach die er weinig van snapt ook een petitie waren gestart om hem te behouden.

3 juli 2024 om 18:20
0

Ja omdat Kompany komt. Al die namen die daarvoor genoemd werden was er nooit een petitie gekomen voor Tuchel

3 juli 2024 om 20:22
0

Die petitie kwam er al toen Rangnick en Emery genoemd werden dus dat is onzin.

3 juli 2024 om 17:24
0

Hij is natuurlijk beter dan Dier en Upacemano? Dat bepaal jij ff ?

Het was een verademing toen de Ligt weer stond opgesteld in de CL. Op basis daarvan begrijp ik de supporters wel. Onder Ten Hag is het natuurijk altijd basis waardoor de deur die de Ligt heeft opengezet ook te begrijpen is. De Vrij is na een opkomende Dumfries meer comfortabel vanaf rechts waardoor die momenteel de voorkeur krijgt boven de Ligt.

Schandalig dat ze de Ligt zo makkelijk laten gaan.
Kan alleen bedenken dat ze geld nodig hebben..... Zowel transfersom als salaris.

Zou als ik RM was, toch een poging gaan wagen bij de Ligt. Zie hem wel functioneren naast Militao en/of Rudiger. Alaba is afwachten hoe hij terug komt van zn blessure en is niet onomstreden. Mbt de blessure, geld uiteraard ook voor Militao, maar die is een stuk jonger waardoor ik er meer vertrouwen in heb dat hij wel terug op nivo komt.

3 juli 2024 om 16:24
0

Real Madrid is al bezig met het binnenhalen van Leny Yoro. Persoonlijk akkoord is er al met hem. Alleen nog een akkoord zien te bereiken met Lille omdat Real geen 60 miljoen op tafel gaat neerleggen voor iemand met een 1-jarige contract.

3 juli 2024 om 18:11
0

Dat akkoord bereiken lijkt me makkelijk, gewoon betalen. Die arrogantie van RM supporters ook🤣

4 juli 2024 om 11:43
0

Arrogantie nog wel haha. De reden waarom Real Madrid nou in uitstekende staat is omdat ze niet zomaar bedragen gaan neerleggen voor 1-jarige contracten. Dat is waarom Davies ook niet komt omdat Bayern teveel vraagt. Real heeft geleerd sinds die debacle met Hazard. Dat noem je slim beleid.

Er is een nieuwe trainer, dus ik zou zeker blijven en voor mijn kans gaan. Mocht je onder Vinny ook niet spelen kan je nog altijd in de winter of volgend jaar weg. Dan nog steeds pas 25 jaar.

3 juli 2024 om 16:13
0

Ze hebben toch al andere CV’s gehaald? Ik zou ook mooi nu gaan, United blijft een mooie club en het vertrek van Varane, en het feit dat je de trainer kent, geeft toch wel vooruitzicht op een basisplaats.

3 juli 2024 om 16:24
0

Ow dat weet ik niet.. Ik weet wel dat Josip Stanisic terug komt van Leverkussen! Die zowel centraal en als back kan spelen! Maar als De Ligt niet gewenst blijkt te zijn inderdaad lekker gaan!

3 juli 2024 om 17:25
0

Die nieuwe trainer heeft al aangegeven geen fan te zijn van hem. Ik meen dat ook hier enkele weken terug gelezen te hebben. Erg triest dat Bayern noodgedwongen met dit niveau trainers moet aankomen.

3 juli 2024 om 18:13
0

Volgens mij halen ze Tah (dat is zo goed als rond las ik), ze hebben al Dier, Kim en Upamecano en dus De Ligt. Dier was voor zijn doen uitzonderlijk goed dit afgelopen seizoen. Maar Kim en Upamecano waren bij vlagen dramatisch en zakten door het ijs zoals De Ligt al lang niet meer doet. Die heeft zodra hij erin stond heel degelijk staan voetballen, zowel verdedigend als in de opbouw. Het is gewoon een raadsel waarom Tuchel zo met hem is omgesprongen. Het feit dat de fans hem willen behouden moet toch een teken aan de wand zijn. Die technische staf daar bij Bayern is redelijk van het pad af, maar dat is al enige tijd zo.

3 juli 2024 om 18:39
0

Tuchel was gewoon niet goed om met zulke verdedigers om te gaan. Het probleem de Ligt is zijn salaris wat nog een erfenis was van Brazzo.

Tsja. Nieuwe trainer en blijkbaar dus minder gewenst. Eieren voor je geld kiezen Matthijs. Gewoon bij een (top)club gaan spelen waar je gewoon alles gaat spelen, mits fit. Ideaal.

Leuk dat de fans hem graag zien blijven en spelen, mara Kompany dus blijkbaar niet als hij met middelmaat als Upamecano en een speler als Ito wilt spelen boven hem, lol.

Ik vind 50 miljoen voor De Ligt echt een bizar laag bedrag. Maar 10 miljoen meer dan Minteh. Hoe dan??

3 juli 2024 om 17:38
0

Minteh is van een Engelse club en daar ben je als je je veters kunt strikken al 20 miljoen waard, dus dat is opzich geen vergelijkings materiaal haha

3 juli 2024 om 18:43
0

Ja das waar, maar hij is niet eens homegrown and heeft een half jaar goed gespeeld in Nederland. Al heb ik bij die transfer dat het een soort van vriendendienst is zodat Newcastle niet in de knel komt en Isak moet verkopen oid.

Dit zou echt een gouden deal zijn voor Man.u puur alleen al vanwege de som (zakelijk gebied) maar ook vanwege de leeftijd en de groeipotentie van de Ligt, hij zit nog steeds niet in zijn prime (leeftijd).

Is een verstandige jongen met een goed fysiek en denk vermogen en een eigenschap van de meeste Nederlandse spelers is toch wel dat zij zich snel kunnen aanpassen aan de omgeving waar zij zich in bevinden.
Ergens nog wel een semi-ruw diamant wat nog fijn geslepen kan worden. En daarvoor zijn speelminuten belangerijk, dus als hij meer speeltijd krijgt in de Premier League, dan vooral gaan doen want een leuk salaris krijgt hij sowieso wel in de Premiere league.

Lang verhaal kort, erg verbazingwekkend dat Bayern dit signaal dus heeft afgegeven aan de Ligt dat ze open staan voor verkoop. (op meerdere aspecten)
En aan Mathijs om hier wat mee te doen, maar persoonlijk zou hem ook wel willen zien spelen in de Premier League, alleen al om te zien hoe hij omgaat met de druk in Engeland zowel binnen als buiten de velden. Gaat er toch heel wat anders aan toe dan in Duitsland.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren