Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Talentvolle Belgische middenvelder (22) verschijnt op shortlist van Ajax'

Laatste update:

Mandela Keita staat op een shortlist van Ajax, zo meldt Sacha Tavolieri van de Belgische tak van RMC Sport. De journalist plaatst als kanttekening dat de Amsterdammers eerst spelers moeten verkopen om de 22-jarige defensieve middenvelder van Royal Antwerp FC in te lijven.

Technisch directeur Alex Kroes kondigde in mei in De Telegraaf aan dat Ajax deze zomer eerst spelers wil verkopen, om daarna pas de transfermarkt op te gaan om zelf versterkingen te halen.

“Wij hebben daar gezamenlijk als directie een standpunt over ingenomen. We kennen de financiële situatie en hebben de prognose gemaakt. Daar kan ik vanwege de beursnotering niets over zeggen. Maar het is niet verstandig nu allerlei spelers binnen te halen, terwijl er nog niemand is verkocht”, aldus Kroes.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Tavolieri gebruikt bij het transfergerucht over Keita het voorbeeld dat als Ajax deze window voor honderd miljoen aan spelers verkoopt, het voor veertig miljoen kan investeren in nieuwe aanwinsten.

Keita is een jonge controleur die de afgelopen anderhalf jaar op huurbasis speelde bij Antwerp. The Great Old heeft hem deze maandag definitief overgenomen van OH Leuven.

Keita kwam de afgelopen jaargang tot 39 wedstrijden in het shirt van Antwerp. De vraag is of de belangstelling van Ajax in de negenvoudig jeugdinternational van België los kan worden gezien van de interesse in Pablo Rosario. De Amsterdammers zijn naar verluidt serieus in de markt voor de 27-jarige controleur van OGC Nice.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Nog een controleur? Met Henderson, Mannsverk en eventueel Vos is dat juist een van de beter bezette posities op het middenveld. Kom je aan met namen als Rosario en nu deze jongen. Lijkt mij beter dat je naar de flanken gaat kijken, zowel voor als achterin.

1 juli 2024 om 12:56
0

Ze kunnen en zullen echt wel met meerdere spelers tegelijk bezig zijn.

1 juli 2024 om 13:01
0

Natuurlijk, maar je hebt twee posities in je team die redelijk tot goed bezet zijn (spits en controlerende middenvelder) dus dan is het wel vreemd om alleen maar geruchten te horen over die posities terwijl je selectie op andere plekken drastisch versterkt moet worden deze zomer (met een stuk lager budget dan voorheen).

1 juli 2024 om 13:30
0

Geen idee of dit serieus is, de afgelopen dagen is er, zoals gebruikelijk in de zomer, een hele rits spelers aan Ajax gelinkt wat vervolgens door verschillende club watchers wordt ontkend of genuanceerd. Als het al klopt, meer een van de vele spelers op een schaduwlijst wanneer er een of een paar spelers vertrekken.
Voorlopig, zitten er ondanks het vertrek van Conceicao en Mikautadze nog (ruim) 30 spelers bij de A selectie waarvan, als de verhalen kloppen, de helft mag vertrekken.

Een felle box to box speler lijkt mij meer een toevoeging. Dat was vaak het probleem, middenveld werd overlopen, weinig pit en niet mee terugverdedigen. Dan kan Taylor zich op de nummer 10 positie richten. Die Mexicaan Erick Sanchez lijkt me een betere optie. Een andere Mexicaan, Marcel Ruiz ook een goede optie.

1 juli 2024 om 12:47
0

Ik denk dat je Henderson ook prima in die rol kan gebruiken, de wedstrijden dat hij erin stond deed hij dat namelijk ook gewoon heel goed. Zette goed druk op de bal en man, alleen werd er te weinig doorgedekt waardoor er ook soms een gat ontstond als hij net mis zat, en ja dan zie je er zelf knullig uit maar die verantwoordelijkheid ligt m.i. niet bij de speler die druk zet maar de andere spelers die hun man laten lopen en geen rugdekking geven.

De goal van Forbs tegen NEC kwam ook door goed druk zetten van Henderson en hij heeft ontzettend veel onderschept op het middenveld in de minuten die hij gemaakt heeft. Vind hem eigenlijk een zeer ondergewaardeerde kracht omdat mensen hem beoordelen op het algehele niveau op het veld (en zijn status bij binnenkomst), individueel gezien deed hij gewoon wat hij moest doen maar het is moeilijk opvallen met zulke prutsers naast je (en vooral op de bank).

Moet hij wel fit blijven natuurlijk, maar ik hoop dat dat onder Fariolio sowieso beter gaat bij de hele selectie.

1 juli 2024 om 14:41
0

Dan moet Henderson wel blijven, zie hem ook wel vertrekken eigenlijk. Op snelheid weet ik niet of hij nog box-2-box kan spelen, wordt natuurlijk ook steeds ouder. Zie hem liever als nummer 6, de lijntjes uitzetten en helpen met de opbouw. Dan een lekker felle nummer 8 die verdedigend en aanvallend kan bijdragen met Taylor op 10 die wat meer vrijheid krijgt, verdedigen is niet zijn ding.

1 juli 2024 om 16:07
0

Was Henderson niet juist meermaals de Ajacied met de meest gemaakte km’s in een pot? Volgens mij kan hij het best nog belopen. Vond hem ook het sterkste spelen in potten waar hij iets hoger kon komen en niet alleen voor de verdediging hoefde te hangen. Als Mannsverk zich goed ontwikkelt dan kun je die twee best goed op 6 en 8 hebben. En dan eventueel Taylor op 10 ja. Het belangrijkste is vooral dat een trainer het hele plaatje logisch neerzet qua veldbezetting, mandekking, plan van drukzetten etc. Daar leek onder leiding van JvtS gewoon helemaal niet over nagedacht, de helft van het team liep gewoon verdwaald over het veld rond leek het wel.

2 juli 2024 om 12:25
0

Belopen en snelheid is wel wat anders natuurlijk. Is hij snel genoeg terug bij de verdediging vraag ik mij af, ik denk niet dat die rol nog bij hem past. We hebben in ieder geval gezien dat een middenveld met Henderson, Mannsverk en Taylor niet goed genoeg is. Maar misschien dat Farioli het wel lukt om te laten renderen, anders zou ik wel echt een nieuwe middenvelder halen. Dat is een enorm belangrijke linie voor goed voetbal, zie PSV.

Heb hem zelf nooit zien spelen maar heb zijn naam al vaker horen vallen als speler met groot potentieel. Betwijfel alleen wel of Antwerp hem voor een acceptabele prijs zou laten gaan, aangezien hij nu net overgenomen is en volgens Transfermarkt al 13m waard is.

Vind dit maar een matige speler. Er loopt bij Union een jongere en betere optie rond genaamd Sadiki.

De journalist Sacha Tavolieri weet niet dat Ajax inmiddels al drie spelers verkocht heeft.

Een defensieve middenvelder is wat Ajax nu niet nodig heeft. Als je de geruchten moet geloven is er nog niks verkocht maar weer een elftal aan nieuwe spelers erbij.

Lijkt mij een onhaalbare speler voor Ajax, zeer veel interesse van buitenlandse clubs vooral uit Engeland en Frankrijk. Een echte balafpakker met heel goede techniek en passing.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren