voetbalzone

Ten Hag wil niet meewerken aan verhuur: ‘Nee, daar is geen sprake van’

Dominic Mostert19 dec 2018, 19:42
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2018, 19:42
Advertentie

Erik ten Hag heeft de opstelling van Ajax omgegooid voor de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade in de KNVB Beker. De trainer van Ajax voerde acht wijzigingen door ten opzichte van het competitieduel met De Graafschap (8-0) van zondag. Ten Hag vertelt aan FOX Sports dat hij heeft gekeken naar de belastbaarheid van de spelers en tot de conclusie kwam dat Frenkie de Jong wel 'gewoon' kon spelen.

De Jong, Daley Blind en Dusan Tadic behielden hun basisplek. Het heeft Ten Hag niet verbaasd dat De Jong fit genoeg is om te spelen, geeft hij aan. "Nee, want hij heeft een aantal rustperiodes gehad. Hij moet nu de volgende stap gaan zetten, zodat hij om de drie dagen een wedstrijd kan spelen. In dat ritme komt hij steeds meer te zitten."

Daley Sinkgraven begint in Kerkrade op de bank. Tegen De Graafschap deed hij nog negentien minuten mee. Zijn Ajax-carrière kenmerkt zich vooralsnog door blessureleed. "Op welke positie hij zich precies moet gaan richten, dat moeten we nog gaan uitvinden. Zo goed ken ik hem niet", geeft de trainer toe. Ik weet natuurlijk wie Daley Sinkgraven is en ik heb hem meegemaakt als tegenstander, maar pas in de laatste drie à vier weken heb ik een meer gedetailleerde indruk van hem gekregen."

Ajax zal Sinkgraven in januari niet gaan verhuren om hem elders wedstrijdritme te laten opdoen, zo benadrukt Ten Hag. "Nee, daar is geen sprake van. Hij is een volwaardig lid van de selectie. Ik ben hartstikke blij dat hij eindelijk fit is. Hij moet nu wedstrijdfit gaan worden. Ik denk dat hij in de loop van de tweede seizoenshelft topfit gaat worden. Dan is het een speler die wij goed kunnen gebruiken. "

Sinkgraven verlengde dinsdag zijn aflopende contract met een jaar, tot medio 2020. Hij gaf al aan dat een verhuur waarschijnlijk geen optie zal zijn. "Dan moet ik daar ook sowieso spelen en ik heb nog niet veel minuten gemaakt, dus ik denk dat dat voor iedereen een risico is. Ik heb er wel over nagedacht, maar dat is nog niet aan de orde. De kans is klein dat ik daar voor kies."

Bezig met laden …