voetbalzone

Tenerife en Atlético remiseren, invaller Medunjanin doorslaggevend

Daniel Cabot Kerkdijk20 dec 2009, 20:09
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2009, 20:09
Advertentie

Atlético Madrid en Tenerife hebben zondagavond hun laatste wedstrijd van het kalenderjaar niet overtuigend kunnen afsluiten. Ook onder leiding van Quique Sánchez Flores lijkt Atlético niet in staat om afstand te nemen van de grijze middenmoot van de Primera División. Villarreal daarentegen lijkt de aansluiting met de subtop te hebben gevonden. Haris Medunjanin liet bij Real Valladolid weer zien dat hij een plaats in de basiself verdient.

/

Tenerife - Atlético Madrid 1-1
Sánchez Flores zag zijn ploeg slecht aan het duel beginnen. Een vrije trap van Juanlu in de derde minuut kwam via Alfredo Alfaro bij Niño terecht, die bij de tweede paal de openingstreffer fabriceerde. Diego Forlán had tien minuten later de gelijkmaker op zijn schoot, maar zijn inzet ging naast de verkeerde kant van de paal. De Uruguayaan stond wel aan de basis van het doelpunt van José Manuel Jurado. De middenvelder knalde de bal uit diens voorzet hard tegen de touwen.

Tenerife liet in het restant van de eerste helft na wederom op voorsprong te komen. Het vizier van Alfaro en Niño stond niet op scherp. De laatstgenoemde miste zelfs een strafschop. Na een handsbal van Álvaro Domínguez nam Niño plaats achter de bal. Doelman Sergio Asenjo had door waar zijn inzet heen ging. Na rust hadden beide ploegen kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De redding van Asenjo op de omhaal van Niño in blessuretijd was cruciaal.

Real Valladolid - Sporting Gijón 2-1
De speelminuten van Haris Medunjanin dit seizoen zijn ronduit karig te noemen, maar de middenvelder toont zich desondanks bijzonder trefzeker. Na een fout van invaller Sergio Matabuena schoot de eveneens invaller in extremis de winnende treffer op mooie wijze achter Juan Pablo. De zege van de thuisploeg op de Asturiërs was zonder meer verdiend, maar had eerder tot stand moeten komen.

Málaga - Real Mallorca 2-1
De bezoekers hadden in La Rosaleda de beste seizoensstart uit het seizoen 1998/99 kunnen verbeteren, maar haalden het niveau van de afgelopen weken niet. Een veel gretiger Málaga liet tegen de eilandbewoners zien dat zij nog lang niet afgeschreven zijn. Het winnende doelpunt kwam op naam van de jonge Fernando Forestieri, die als invaller meteen zijn meerwaarde bewees.

Villarreal - Racing Santander 2-0
De ploeg van Ernesto Valverde lijkt definitief de weg omhoog te hebben ingezet. De zege kwam na de hervatting tot stand. Door een fout van Barcelona-huurling Henrique mocht Joseba Llorente de score in El Madrigal openen. Twintig minuten voor tijd gooide Giuseppe Rossi de wedstrijd in het slot. De Italiaan mocht na slap verdedigen ongestoord met links en diagonaal doeltreffend uithalen.

Overige uitslag:

Espanyol - Almería 2-0

Bezig met laden …