voetbalzone

Tévez: ‘Voel de verantwoordelijkheid die hoort bij dragen van dit nummer’

Peter Nusselder27 jun 2013, 13:18
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2013, 13:18
Advertentie

Het shirt met rugnummer 10 bleef een jaar lang in de kast hangen bij Juventus, nadat Alessandro Del Piero een jaar geleden vertrok naar Sydney FC. Het tricot zal komend seizoen echter om de schouders hangen van Carlos Tévez, die woensdag werd overgenomen van Manchester City.

/

De Argentijnse spits gaf tijdens zijn presentatie in Turijn aan zich bewust te zijn van de historische waarde van zijn rugnummer, dat eerder in het bezit was van illustere namen als Michel Platini en Roberto Baggio. “Ik ben me bewust van de moeite die Juventus heeft gedaan om me hierheen te halen”, vertelt Tévez donderdag op de officiële website van zijn nieuwe werkgever.

“Ook voel ik de verantwoordelijkheid die hoort bij het dragen van dit nummer, en ik realiseer me welke grote verantwoordelijkheid spelen voor Juventus met zich meebrengt. Dit rugnummer is dus zeker een uitdaging voor me.” De Argentijn durft het aan de erfenis van Del Piero op zich te nemen. “Bij Boca Juniors speelde ik ook met nummer 10 en daar was Diego Maradona mijn voorganger. Maar ik zal Del Piero niet vergeten; ik heb ontzettend veel respect voor hem.”

Bezig met laden …