voetbalzone

Tevreden De Boer: ‘Vorig jaar heb ik me geërgerd, nu helemaal niet’

Daniel Cabot Kerkdijk28 jun 2014, 18:20
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2014, 18:20
Advertentie

Ajax won zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met 1-13 van SDC Putten. Frank de Boer keek tevreden terug op de seizoensopener. “Vorig jaar heb ik me geërgerd, nu helemaal niet. Het veld was ook gesproeid, wat goed was voor de balcirculatie. Ik heb genoten.”

Officieus debutant Anwar El Ghazi had met drie goals het grootste aandeel in de zege, maar ook Nick Viergever, Arek Milik, Damon Mirani en Abdel El Hasnaoui waren trefzeker in hun eerste officieuze duel voor de Amsterdammers. Het stemde De Boer tevreden. “Wat dat betreft is het prettig dat ik nu een ruime selectie met veel goede spelers heb om uit te kiezen”, vertelt de oefenmeester via de officiële kanalen van Ajax. “Je weet nooit wie er misschien weggaan, dan moet zijn opvolger al klaarstaan.”

Een jaar geleden startte Ajax de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een 1-4 zege op SDC Putten. Maandag vervolgt Ajax de voorbereiding met een trainingskamp in Oostenrijk. Op zaterdag 5 juli speelt de landskampioen van Nederland tegen FC Wacker Innsbruck.

Bezig met laden …