voetbalzone

Timber oogst lof na Arsenal-debuut: ‘Wordt een hele belangrijke speler voor ons’

Noel Korteweg20 jul 2023, 12:00
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 12:00
Advertentie

Mikel Arteta is zeer tevreden over het debuut van Jurriën Timber bij Arsenal. De van Ajax overgekomen verdediger maakte woensdagnacht zijn eerste minuten in het shirt van de Londenaren tegen de MLS All-Stars (0-5 winst). Arteta was na afloop van het oefenduel zeer complimenteus over Timber.

“Ik denk dat je hebt kunnen zien dat hij een veelzijdige speler is”, begon de manager tegenover de pers. “Timber geeft je de mogelijkheid om om te draaien en om verschillende ruimtes op het veld te bezetten. Hij is erg comfortabel aan de bal, heeft de juiste agressie in persoonlijke duels en die dynamiek bevalt mij aan hem.” Arteta zag het al bij de eerste actie van de Oranje-international. “Hij veroverde de bal meteen in dat duel en hij was er klaar voor.”

“Timber functioneert erg goed in het team en ik denk dat hij een hele belangrijke speler voor ons gaat worden”, aldus Arteta. Timber begon net als Kai Havertz en Declan Rice op de bank. Havertz kwam bij rust in het veld, terwijl Rice en Timber tot de 65ste minuut moesten wachten. Op dat moment stond het al 0-3. Arsenal kwam vroeg op voorsprong dankzij een fraai doelpunt van Gabriel Jesus, die Roman Bürki met een boogballetje wist te verrassen.

Een afstandsschot van Leandro Trossard en penalty van Jorginho zorgden voor de tweede en derde Londense treffer. Met allerlei verse krachten in de ploeg slaagde het elftal van Arteta erin de score verder uit te breiden. Gabriel Martinelli noteerde koelbloedig zijn eerste doelpunt van de voorbereiding, waarna Havertz zijn eerste goal als speler van Arsenal mocht maken. Daarmee zorgde de Duitser direct voor een afgetekende eindstand: 0-5.

Bezig met laden …