voetbalzone

‘Toekomstig Bayern München-trainer’ tekent nieuw contract na droomseizoen

Dominic Mostert09 jun 2017, 11:00
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2017, 11:00
Advertentie

Succestrainer Julian Nagelsmann blijft langer verbonden aan TSG Hoffenheim. Zijn vorige contract liep over twee jaar af, maar via de officiële kanalen maakt Hoffenheim melding van een nieuwe verbintenis tot medio 2021. Bovendien heeft technisch directeur Alexander Rosen zijn krabbel gezet onder een nieuw contract tot de zomer van 2020.

De contractverlengingen volgen op een droomjaar voor Hoffenheim. Met een vierde plek in de Bundesliga, de beste eindklassering ooit, plaatste Hoffe zich voor de laatste Champions League-voorronde. Weinigen voorspelden dergelijk succes voor trainer Nagelsmann, die in februari 2016 werd aangesteld als opvolger van Huub Stevens. Hij werd met 28 jaar de jongste trainer ooit in de Bundesliga en velen spraken van een publiciteitsstunt.

Na het vertrek van Thomas Tuchel bij Borussia Dortmund, anderhalve week geleden, was Nagelsmann de droomkandidaat voor BVB. Het werd echter al gauw duidelijk dat hij onhaalbaar was. Lothar Matthäus speculeerde in januari nog over een toekomst bij Bayern München. "Als hij zich nog verder ontwikkelt op het gebied van charisma en leiderschap, is hij zeker in staat om hogerop te gaan. En de grootste club in Duitsland is nu eenmaal Bayern."

Nagelsmann, inmiddels 29 jaar, ziet zijn contractverlenging als 'een mijlpaal op de ingeslagen weg'. "Ik kijk met veel plezier en met hoge verwachtingen uit naar de toekomstige uitdagingen bij deze club. Dat Alexander Rosen ook zijn contract heeft verlengd, zegt me dat we ons hier thuis voelen. De situatie is optimaal om succesvol te blijven. Dit is een belangrijk teken voor de continuïteit bij Hoffenheim."

Bezig met laden …