voetbalzone

Traangas haalt relschoppers uit elkaar; Robinho scoort bij rentree

Bart Kruyt05 apr 2010, 08:06
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2010, 08:06
Advertentie

In de Braziliaanse competitie was het dit weekend weer raak. Een wedstrijd tussen Bahia en Fluminese, in de eerste divisie, liep zondag uit de hand wegens rellen op de tribunes. De politie gebruikte traangas om de rivaliserende fans van elkaar te scheiden en enkele spelers kregen het spul in hun ogen, zo melden diverse Braziliaanse media.

Bahia, in 1988 nog kampioen van Brazilië, stond met 2-0 voor tegen Fluminese toen het misging op de tribunes. Supporters van beide ploegen gingen met elkaar op de vuist en de politie besloot direct naar het traangas te grijpen. Spelers vluchtten naar de catacomben en probeerden in de parkeergarage het spel uit hun ogen te wrijven.

Na een korte onderbreking werd de wedstrijd uiteindelijk weer hervat en won Bahia met 2-1, waardoor het nu tweede staat. Vorige week liep het bij een wedstrijd in de Serie D ook al helemaal uit de hand: de politie gebruikte destijds pepperspray om Genus-aanvaller Robson van het veld te halen na een rode kaart. Hij is inmiddels ontslagen door zijn werkgever.

Robinho
Er kwam ook nog goed nieuws binnen uit het Zuid-Amerikaanse land. Na een afwezigheid van vier wedstrijden bij Santos maakte Robinho zondag zijn rentree en hij luisterde zijn terugkeer op met een doelpunt in de 3-1 overwinning op Sao Caetano. De huurling van Manchester City heeft nu 200 duels gespeeld voor Santos en staat op 89 doelpunten.

Bezig met laden …