voetbalzone

Transfer Kudus op losse schroeven? Ajax stelt Ghanees duidelijk ultimatum

Jordi Tomasowa07 aug 2023, 13:42
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:19
Advertentie

De transfer van Mohammed Kudus naar Brighton & Hove Albion is allesbehalve rond, zo meldt Voetbal International. Ajax heeft een ultimatum gesteld en verlangt dat Kudus op korte termijn met de Premier League-club tot overeenstemming komt.

Kudus is al langere tijd in gesprek met Brighton. Beide partijen zijn het echter nog niet met elkaar eens geworden over de persoonlijke voorwaarden. Ajax wil binnen 48 uur duidelijkheid hebben over de transfer, anders moet Kudus blijven en kan hij alleen weg als er megabedragen op tafel worden gelegd, zo schrijft VI. Ajax en Brighton hebben naar verluidt al wel op hoofdlijnen een akkoord bereikt over een transfersom van veertig miljoen euro.

Mocht Kudus uiteindelijk wel de overstap naar Brighton maken, dan kan hij worden gezien als de opvolger van Alexis Mac Allister. De Argentijnse wereldkampioen liet Brighton deze zomer achter zich voor een avontuur bij Liverpool. Een transfer van Kudus naar Brighton werd eerder door Fabrizio Romano bestempeld als 'geen gemakkelijke opgave'. Brighton schudt het eveneens geïnteresseerde Chelsea af. Ook Arsenal had Kudus op een shortlist staan, maar the Gunners werden deze zomer niet concreet.

Kudus was met name in de eerste seizoenshelft van Ajax één van de lichtpuntjes. De spelmaker maakte belangrijke treffers voor de Amsterdammers, die onder toenmalig trainer Alfred Schreuder kwakkelden. In de tweede seizoenshelft was Kudus minder dominant aanwezig, nadat hij wel een prima WK kende met Ghana. Kudus is echter altijd goed in de markt blijven liggen en werd eerder al veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar de Premier League.

Na drie seizoenen bij Ajax wilde Kudus een stap maken, zo liet hij intern duidelijk doorschemeren. Vorig jaar zag de rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder een transfer naar Everton op het laatste moment afketsen. Met zijn overgang naar Brighton komt Kudus terecht bij een van de revelaties van het afgelopen seizoen in de Premier League. De club eindigde na een uitstekend seizoen als zesde. Daarmee plaatste de club zich voor het eerst in zijn geschiedenis voor de Europa League. Kudus komt op voorspraak van manager Roberto De Zerbi, die de Afrikaan bestempelde tot topdoelwit.

Bezig met laden …