voetbalzone

In de wandelgangen (4/6): Chelsea-baas Abramovich jaagt dertigers weg

Bart Kruyt01 okt 2012, 13:00
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2012, 13:00
Advertentie
/
Liverpool wil zich langer verzekeren van de diensten van een veelbelovende Spanjaard. De achttienjarige Suso mag de laatste weken regelmatig opdraven in het team van trainer Brendan Rodgers, en the Reds denken erover hem een verbeterde verbintenis aan te bieden. “Daar hebben we het wel over gehad. Als Suso meedoet gebeurt er wat, hij is zowel in tactisch als technisch opzicht goed”, vindt de oefenmeester. (Liverpool Echo)
/
Het is de vraag hoeveel waarde gehecht moet worden aan het contract van Gareth Bale. De linkervleugelspeler van Tottenham Hotspur verlengde zijn verbintenis in juni met vier jaar, maar nu zinspeelt de Welshman alweer op een vertrek. “Ik wil nog eens in het buitenland spelen, dat is een ervaring die ik een keer mee wil maken. Als er iets langs zou komen wat interessant is, ga ik daar zeker naar kijken”, heeft Bale laten weten. (The Guardian)
/
De kans is groot dat Ashley Cole na 1 januari met Paris Saint-Germain in gesprek gaat. Spelers met een aflopend contract mogen vanaf die datum zonder toestemming van hun werkgever met andere clubs praten en in de komende drie maanden heeft Chelsea geen gesprekken met de linksback gepland. In Parijs hoopt men dat de linksback een voorcontract voor drie seizoenen ondertekent. (Daily Mail)
/
Roberto Di Matteo wil Cole graag langer houden, maar Roman Abramovich werkt niet bepaald mee. De eigenaar van de Londense club weigert pertinent om spelers in de dertig een meerjarig contract aan te bieden. De steenrijke Rus gaat niet verder dan eenjarige verbintenissen. Cole wordt over drie maanden 32 jaar en heeft geen zin om elk seizoen een nieuw contract in de wacht te moeten slepen. (Daily Mail)
/
Het lijkt erop dat Abramovich zodoende alle ervaren spelers zal wegjagen. Het contract van Frank Lampard, inmiddels 34 jaar, loopt eveneens af en de middenvelder geniet belangstelling van onder meer Los Angeles Galaxy. Carlo Ancelotti wil zijn voormalige pupil graag naar Paris Saint-Germain halen. Saillant: het contract van de binnenkort 32-jarige John Terry loopt medio 2014 af. (Daily Mail)
/
Alan Pardew ondertekende onlangs een nieuw contract tot medio 2020 met Newcastle United, maar hij blijft ambitieus. Ooit wil de manager van Tim Krul en Vurnon Anita aan de slag als bondscoach van Engeland. 'Ik wil mijn contract met Newcastle per se uitdienen, maar daarna zou ik het wel eens als bondscoach willen proberen. Ik heb altijd al gedacht dat zoiets mij wel zal liggen", claimt Pardew. (The People)
/
José Enrique staat volledig achter Brendan Rodgers, die niet bepaald een goede start kent bij Liverpool. "Mijns inziens is hij de beste manager in de Premier League", stelt de linksback. "Ik heb bij Newcastle United vijf managers meegemaakt en nu twee bij Liverpool. Ik weet waar ik het over heb. Rodgers wil Liverpool net als Barcelona laten spelen en dat heeft tijd nodig. Die moet hij krijgen", zo klinkt het. (The Sun)
/
Scott Carson heeft een aflopend contract met Bursaspor, maar keert mogelijk in januari al terug naar Engeland. De 27-jarige keeper, die in het verleden bij Liverpool en West Bromwich Albion op de loonlijst stond, geniet voorzichtige belangstelling van enkele Premier League-clubs. Niet als eerste doelman, maar als stand-in. De Turkse club verleent medewerking als er een leuk bedrag tevoorschijn komt. (Fanatik)