voetbalzone

Trefzekere Giroud is klaar met uitfluiters: ‘Mijn cijfers spreken voor zich’

Thijs Post11 jun 2016, 21:40
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2016, 21:40
Advertentie

Karim Benzema werd niet opgeroepen voor het EK in Frankrijk en Olivier Giroud leek bij de fans wel de gebeten hond te zijn. De aanvaller werd onlangs nog uitgejouwd, maar in de openingswedstrijd op het EK kwam hij tot scoren tegen Roemenië (2-1). Giroud hoopt dat hij de supporters nu voor zich heeft gewonnen.

/

“Mijn cijfers spreken voor zich”, laat Giroud weten in de Franse media. “Sommige mensen zeggen dat ik beter speel bij tegenspoed, maar ik wil niet altijd tegen de beledigingen vechten. Er rustte veel druk op mijn schouders, maar mijn vorm is goed.” Giroud kwam tot scoren tegen de Roemenen, maar hij miste ook een aantal kansen.

“Daar baal ik nog steeds van, maar dat probeer ik niet meer zo te tonen. Het is belangrijk dat je niet laat zien dat je erg teleurgesteld bent, want als spits moet je direct weer geconcentreerd zijn. Je moet je weer richten op de volgende kans, die een minuut later weer kan komen”, aldus Giroud.

De spits is blij met Dimitri Payet, die de assist gaf en zelf de winnende goal maakte. “Hij speelde bijna de perfecte wedstrijd. Als wij de kansen hadden afgemaakt, had hij vijf of zes assists kunnen hebben. Bedankt Dimitri en laten we hopen op meer mooie avonden.”

Bezig met laden …