voetbalzone

‘Uiteraard wilde ik spelen tegen Barça, maar de medische staf besliste anders’

Robin Bruggeman25 okt 2016, 09:52
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2016, 09:52
Advertentie

Vincent Kompany worstelt de laatste jaren veelvuldig met blessures en op dit moment is hij ook net weer hersteld. De Belg stond afgelopen zondag voor het eerst weer in de basis bij Manchester City, terwijl hij de Champions League-kraker tegen Barcelona van vorige week nog moest laten schieten. Hij heeft dan ook duidelijke afspraken gemaakt met de medische staf van the Citizens.

/

“Mijn situatie is simpel, ik heb er net zes maanden uit gelegen. Ik heb een belofte moeten doen aan de medische staf, namelijk dat ik altijd eerlijk zou zijn over hoe ik mij voel en dat ik naar hen luister als zij een beslissing nemen”, vertelt hij in gesprek met Sky Sports. “Ik vertelde ze een dag voor de wedstrijd tegen Barcelona hoe ik me voelde en zij namen een besluit. Ik wilde natuurlijk spelen, daar was geen twijfel over, maar ik heb afgesproken om een beetje meer naar hen te luisteren.”

“Ik weet wat ik moet doen om terug te komen op mijn niveau. Mijn motivatie neemt alleen maar verder toe omdat ik het gevoel heb dat ik op het veld thuishoor. Ik vind dat ik goede momenten verdien vanwege de manier waarop ik dag na dag heb gewerkt om terug te komen”, sluit Kompany af.

Bezig met laden …