voetbalzone

Uitgefloten sterspelers Bilbao staan voor vertrek uit Baskenland

Bart Kruyt18 aug 2012, 13:35
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2012, 13:35
Advertentie

Athletic Bilbao lijkt de twee beste spelers uit de selectie nog deze maand kwijt te raken. Javi Martínez en Fernando Llorente worden al wekenlang met transfers naar het buitenland in verband gebracht en het vertrek van het duo lijkt een kwestie van tijd te zijn, nu Marcelo Bielsa de internationals niet in zijn wedstrijdselectie heeft opgenomen voor het treffen met Real Betis van zondag.

/

Martínez staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München, dat bereid is om de gelimiteerde afkoopsom van veertig miljoen euro (weliswaar via een speciale constructie) te betalen. Llorente moet de nieuwe topspits van Juventus worden en gaf aan het begin van deze week al aan dat hij zijn tot medio 2013 doorlopende contract bij Bilbao niet zal verlengen.

De 23-jarige Martínez en de 27-jarige Llorente werden uitgefloten door de eigen supporters, toen zij vrijdag het trainingsveld opkwamen. Bielsa heeft nu besloten om de twee internationals uit zijn selectie te laten voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, thuis tegen Real Betis.

Bezig met laden …