voetbalzone

‘Uittocht van Rulli bij Ajax lijkt na 25 duels ineens een reële mogelijkheid’

Wessel Antes07 jul 2023, 11:52
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2023, 11:52
Advertentie

Gerónimo Rulli zou niet onwelwillend staan tegenover een terugkeer naar Villarreal, zo meldt El Periódico Mediterráneo. Volgens de Spaanse krant voelt de Argentijnse doelman zich met zijn familie niet thuis in Amsterdam, waardoor hij openstaat voor een terugkeer naar El Submarino Amarillo. Bij Ajax, dat in januari 10 miljoen euro betaalde voor zijn diensten, ligt Rulli nog tot medio 2026 vast. Mogelijk komt er al na 25 wedstrijden een einde aan het huwelijk.

Rulli lijkt bij Ajax de onbetwiste eerste doelman te zijn voor het komende seizoen. Hoewel de 31-jarige sluitpost tijdens zijn eerste half jaar in Amsterdam geen ijzersterke indruk achterliet, ziet het ernaar uit dat hij een streepje voor heeft op concurrenten Jay Gorter en Remko Pasveer. Rulli kwam in het afgelopen seizoen in 25 officiële wedstrijden in actie voor Ajax. 10 keer wist de 4-voudig international van Argentinië de nul te houden, 25 keer moest hij vissen.

Villarreal is voor het komende seizoen nog op zoek naar een nieuwe doelman met wat ervaring. Momenteel heeft de Spaanse club met Filip Jörgensen (21) en Iker Álvarez (21) met name jonge keepers onder contract staan, terwijl ook Pepe Reina (40) nog altijd actief is in het Estadio de la Ceramica. Rulli begeeft zich volgens Villarreal in de perfecte leeftijdscategorie voor een eerste doelman, waardoor hij mogelijk gepolst wordt voor een terugkeer deze zomer.

Naast Rulli staat Dinamo Zagreb-doelman Dominik Livakovic hoog op het lijstje in Villarreal. In zijn geboorteland beschikt de Kroatische international over een aflopend contract, waardoor hij deze zomer voor een vast bedrag van tien miljoen euro zou mogen vertrekken. Voor Livakovic zijn er echter meerdere kapers op de kust. De 28-jarige keeper geniet ook belangstelling van Fiorentina en Fenerbahçe.

Bezig met laden …