voetbalzone

‘Uitzichtloze situatie’ voor Labyad: ‘Er zijn té veel goede spelers’

Gijs Freriks24 dec 2018, 19:43
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2018, 19:43
Advertentie

Zakaria Labyad kwam in de zomer voor miljoenen euro’s over van FC Utrecht, maar heeft zijn stempel bij Ajax nog niet echt kunnen drukken. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler deed pas veertien keer mee in het eerste elftal en Valentijn Driessen noemt de situatie van Labyad ‘uitzichtloos’.

De chef voetbal van De Telegraaf stelt dat Ajax eigenlijk ‘té veel goede spelers’ in de selectie heeft zitten. Daardoor valt onder anderen de 25-jarige Labyad buiten de boot: “Hij zal nog een extra groei moeten maken om basisspeler te worden.”

“De kwaliteiten in het eerste elftal zijn dusdanig groot dat er nu voor hem niet meer dan een reserverol in zit”, aldus de verslaggever. “Als Frenkie de Jong weggaat, kan Labyad vanuit die positie misschien wat doen. Vooralsnog is het uitzichtloos voor hem.”

In zijn veertien wedstrijden voor Ajax kwam Labyad tot dusverre tot vier doelpunten en drie assists. De vijfvoudig international van Marokko kwam ook afgelopen zondag niet in actie tegen FC Utrecht (1-3 winst), want toen bracht trainer Erik ten Hag enkel Daley Sinkgraven als invaller binnen de lijnen. Het contract van Labyad loopt nog tot medio 2022 door.

Bezig met laden …