voetbalzone

United lijkt grootverdiener kwijt te gaan raken en gaat op zoek naar vervanger

Noel Korteweg19 jun 2023, 14:45
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2023, 14:45
Advertentie

De kans is groot dat David De Gea bezig is aan zijn laatste weken bij Manchester United, zo stelt Manchester Evening News. De 32-jarige sluitpost van the Red Devils loopt over ruim twee weken uit zijn contract op Old Trafford en de gesprekken over een verlenging zijn ‘niet zo positief als eerder deze maand’. Een aantal mensen binnen de club wil het liefst af van De Gea en heeft besloten dat het halen van een nieuwe doelman ‘essentieel’ is.

De Britse krant meldt dat de gesprekken over een verlenging van de verbintenis van De Gea nog steeds lopen, maar dat Erik ten Hag hem niet kan garanderen dat hij komend seizoen ook de eerste keuze onder de lat is. Eerder meldde Daily Mirror al dat de Spanjaard tot dusver niet bereid is om salaris in te leveren. De Gea verdient nu naar verluidt 375.000 pond per week, omgerekend zo’n 440.000 euro.

United heeft besloten om de optie om het contract van De Gea met één jaar te verlengen niet te lichten, aangezien zijn salaris dan automatisch zou stijgen door de kwalificatie voor de Champions League. De spelers van Ten Hag moesten dit jaar 25 procent salaris inleveren omdat ze zich vorig seizoen niet kwalificeerden voor het miljardenbal. United eindigde als zesde in de Premier League voordat Ten Hag het stokje overnam van interim-manager Ralf Rangnick.

The Red Devils bereidden zich al voor op een eventueel vertrek van De Gea, daar ze de opties in de contracten van doelmannen Tom Heaton en Nathan Bischop lichtten. Dean Henderson kwam dit seizoen op huurbasis uit voor Nottingham Forest, maar kampte met een bovenbeenblessure en speelde zijn laatste duel op 14 januari in de thuiswedstrijd tegen Leicester City (2-0). Forest heeft ondanks dat wel de intentie om de Engelsman definitief over te nemen van United.

De nummer drie van het afgelopen Premier League-seizoen wil deze zomer hoe dan ook een nieuwe doelman binnenhalen. De namen van Diogo Costa (FC Porto) en André Onana (Internazionale) passeren de revue, terwijl ook Bart Verbruggen (Anderlecht) is gescout door United. De Nederlandse keeper is echter hard op weg naar Brighton & Hove Albion. Zowel Costa als Onana heeft nog een contract tot medio 2027. Laatstgenoemde speelt pas sinds afgelopen zomer bij Inter.

Bezig met laden …