voetbalzone

Update: Barton accepteert straf en mist bijna een derde van de competitie

Erik van Dam25 mei 2012, 18:32
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2012, 18:32
Advertentie

Joey Barton moet de eerste twaalf wedstrijden van het seizoen 2012/13 aan zich voorbij laten gaan. Op de officiële website maakt de Engelse bond (FA) bekend dat de tuchtcommissie na een hoorzitting besloten heeft dat de middenvelder van Queens Park Rangers zo lang geschorst moet worden voor zijn verwerpelijke gedrag in het duel met Manchester City.

/

In die wedstrijd, de laatste competitiewedstrijd van het seizoen voor beide clubs, moest Barton tien minuten na rust het veld verlaten. De heetgebakerde middenvelder deelde een elleboogstoot uit aan Carlos Tévez, schopte Sergio Agüero en probeerde Vincent Kompany vervolgens ook nog een kopstoot te geven. Voor de rode kaart die hij ontving van de arbiter kreeg Barton een straf van vier duels opgelegd. De tuchtcommissie deed daar nog acht wedstrijden bij.

De FA heeft Barton bovendien een boete van 75.000 Britse pond, omgerekend zo'n 93.000 euro opgelegd. De 29-jarige Barton, die van 2001 tot 2007 zelf uitkwam voor Manchester City, liet vorig jaar zomer Newcastle United achter zich en tekende toen bij QPR. Het ziet ernaar uit dat hij pas ver in de herfst aan het seizoen kan beginnen voor de Londenaren.

Update 24 mei 10:00 uur - QPR gaat zelf ook onderzoek doen naar geschorste Barton
De Engelse voetbalbond is er al uit en schorste Joey Barton, maar zijn club Queens Park Rangers gaat ook een onderzoek instellen naar het gedrag van de aanvoerder, die tegen Manchester City uit het veld werd gestuurd. “Met betrekking tot de zaak-Barton zal QPR geen commentaar geven. Een intern onderzoek zal wel op korte termijn beginnen”, twittert woordvoerder Ian Taylor van QPR donderdag.

Update 25 mei 18:32 uur - Barton accepteert straf en mist bijna een derde van de competitie
Joey Barton mist de eerste twaalf wedstrijden van het aankomende seizoen. De middenvelder van Queens Park Rangers heeft besloten om niet in beroep te gaan tegen de enorme schorsing die de FA hem oplegde wegens zijn wangedrag in de wedstrijd tegen Manchester City. QPR doet zelf ook nog onderzoek naar het gedrag van Barton en zegt dat dit onderzoek waarschijnlijk twee weken gaat duren.

Bekijk hier de beelden:

Bezig met laden …