voetbalzone

Update: ‘De straf voor Suárez is absurd, niet op zijn plaats en overdreven’

Bart Kruyt21 dec 2011, 17:22
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2011, 17:22
Advertentie

De FA heeft Luis Suárez een schorsing van liefst acht wedstrijden gegeven voor vermeend racisme en dat bericht is in Uruguay als een onaangename verrassing ontvangen. Ploeggenoten van Suárez bij de Uruguayaanse ploeg geloven niet dat de sterspeler van Liverpool zich misdragen heeft en nemen het voor hem op: “Ik kan het niet geloven. De FA maakt hier een grote fout.”

/

Volgens Diego Forlán is het niet mogelijk dat Suárez racistische opmerkingen heeft gemaakt naar Patrice Evra. “Ik begrijp dat er in Engeland een probleem is met racisme en dat ze dit willen bestrijden”, zei de aanvaller van Internazionale. “Dat is goed, maar deze veroordeling heeft geen argumenten. De FA maakt hier een grote fout.”

“Luis is een slachtoffer”, schrijft verdediger Diego Lugano op zijn persoonlijke website. “Ik begrijp niet dat een speler als Evra dit doet. We weten allemaal wat voor persoon Luis is en wat hij belangrijk vindt.” Álvaro González sluit niet uit dat Suárez verkeerd begrepen is: “Uruguayanen gebruiken woorden die door anderen verkeerd opgevat kunnen worden. Maar zijn alle Uruguayanen dan direct racisten? Dat lijkt me sterk.”

Update 18:22 uur - ‘De straf voor Suárez is absurd, niet op zijn plaats en overdreven’
Niet alleen de ploeggenoten van Luis Suárez bij de nationale ploeg van Uruguay staan achter hun sterspeler, ook van hogerhand is gereageerd op de acht wedstrijden schorsing van de aanvaller van Liverpool. “Een sanctie als dit is absurd, niet op zijn plaats en bijzonder overdreven”, laat de Uruguyaanse nationale sportdirecteur Ernesto Irureta optekenen in de krant Ultimas Noticias. “Wat het nog erger maakt, het verhaal gaat dat de Patrice Evra Luis een 'sudaca' heeft genoemd.” Dat is een Spaans scheldwoord voor Zuid-Amerikanen.

Bezig met laden …