voetbalzone

Update: Enorme belangstelling van Noren voor stadionnaam Bath City

Bart Kruyt21 feb 2012, 11:50
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2012, 11:50
Advertentie

De clubs uit de Premier League verkopen de naam van hun stadion voor vele miljoenen, maar bij de kleinere clubs in Engeland moet men op andere manieren aan geld zien te komen. Voor slechts zestig euro is het mogelijk dat het stadion van Bath City, uitkomend in de Conference National, in het volgende voetbaljaar de naam van een supporter draagt. Iedereen kan zich inschrijven.

/

Personen die zestig euro overmaken doen mee aan een loting en de winnaar van die loting mag een nieuwe naam kiezen voor Twerton Park, het huidige stadion van Bath City. De club stelt de toekomstige winnaar voor om het stadion te vernoemen naar een vriend, een familielid, een held uit het verleden of misschien een pasgeboren baby. Tegelijkertijd bestaat echter de vrees dat een fan van een andere club de loterij wint en voor een merkwaardige naam zal kiezen.

Jim Rollo, aanvoerder van Bath City, spreekt desondanks van een ‘fantastisch idee’: “Enkele spelers willen zich ook inschrijven voor de loterij”, zei de captain. Bath City roept ook fans die de naam Twerton Park willen behouden op om zich in te schrijven. Alle personen die zich inschrijven worden uitgenodigd voor de thuiswedstrijd tegen Forest Green Rovers, op Paasmaandag, en in de rust van dit duel wordt de loting verricht. De nieuwe stadionnaam is alleen voor het seizoen 2012/13.

Update 21 februari 12:50 uur - Enorme belangstelling van Noren voor stadionnaam Bath City
De supporters van Bath City moeten er rekening mee houden dat zij volgend seizoen niet eens weten wat de naam van het stadion van hun favoriete ploeg betekent. De Engelse laagvlieger verloot de kans om Twerton Park een eigen naam te geven en ruim eenderde van de aanmeldingen die het heeft ontvangen, komt uit Noorwegen. In de Noorse media is groots uitgepakt met het idee van Bath City en diverse Noren hebben zich al ingeschreven. "Fantastisch, maar we hopen nog wat aanmeldingen van lokale mensen te mogen begroeten", zei preses Manda Rigby tegen de BBC.

Bezig met laden …