voetbalzone

Update: 'Maker van bijzondere rabona-treffer voor elf miljoen naar Inter'

Bart Kruyt10 dec 2015, 14:22
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2015, 14:22
Advertentie

Jonathan Calleri is op weg naar Europa, dat kan niet anders. De aanvaller van Boca Juniors wordt al geruime tijd met verschillende topclubs in verband gebracht en Chelsea en Internazionale zouden op het moment het meest concreet zijn. Waar zijn toekomst ligt weten we nu nog niet, maar dat hij gaat vertrekken bij Boca staat vast: op Twitter heeft hij alvast afscheid genomen van de fans.

voetbalzone

De 22-jarige Calleri houdt het bij een korte boodschap: “Bedankt voor alles en vaarwel”, schrijft hij op Twitter. Het is dus nog onduidelijk waar hij heen gaat, al lijkt het erop dat Inter de strijd heeft gewonnen. De kans is dan wel groot dat Calleri eerst naar een andere club in Italië wordt gestuurd, omdat Inter momenteel al het maximale aantal spelers van buiten de EU onder contract heeft staan.

Calleri maakte ‘pas’ twee jaar geleden zijn debuut in het betaalde voetbal en ging in 2014 van All Boys naar Boca Juniors. Met die ploeg werd hij onlangs kampioen van Argentinië. Calleri was in het afgelopen seizoen goed voor 10 doelpunten uit 26 competitiewedstrijden en is een aanvaller die vooral vanaf de flanken komt, maar ook in het centrum zou kunnen spelen. In juli maakte hij nog een geweldige ‘Rabona-goal’, waarvan de beelden de hele wereld over gingen.

Update 10 december 15.22 uur - 'Maker van bijzondere rabona-treffer voor elf miljoen naar Inter'
Jonathan Calleri nam via Twitter alvast afscheid van Boca Juniors en in Argentinië weet men het inmiddels zeker: de aanvaller vertrekt naar Internazionale. Volgens verschillende Argentijnse media is er een akkoord bereikt over een transfersom van elf miljoen euro. Inter heeft momenteel echter wel al het maximale aantal spelers van buiten de EU in de selectie zitten, waardoor het waarschijnlijk is dat Calleri eerst voor een halfjaar verhuurd zal worden.

Bezig met laden …