voetbalzone

Update: Politie moet ingrijpen om hype jegens Riquelme te verhinderen

Erik van Dam23 aug 2011, 16:29
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2011, 16:29
Advertentie

Juan Román Riquelme maakte al het één en ander mee in zijn profloopbaan, maar bespuugd werd de veelzijdige middenvelder nog nooit. Afgelopen weekend maakte hij het mee tijdens de wedstrijd tussen Club Olimpo en Boca Juniors. Riquelme stond dicht bij een hek met supporters van de tegenpartij bij het nemen van een hoekschop, toen een supporter hem in nek spuugde.

Richting het einde van de wedstrijd tegen Olimpo nestelde Riquelme zich bij de cornervlag, om de hoekschop te nemen. Op het kleine veld van de tegenstander staan de hekken echter dicht bij het gras, waardoor één van de supporters zijn kans schoon zag en Riquelme in de nek spuugde. Op de beelden is te zien dat de spelmaker zich quasi-lachend omdraait en volwassen probeert te reageren.

“Mensen in dit land zijn het gewend om zoiets te doen”, was zijn nuchtere commentaar na afloop. “Niets verrast me hier nog.” De 33-jarige middenvelder had meer te klagen over het slechte veld. “Op dit soort gras krijg je nooit een goede wedstrijd. Niemand deed ook echt moeite om te winnen”, aldus Riquelme. De wedstrijd eindigde uiteindelijk ook zoals 'ie begon; in 0-0.

Bekijk hier de beelden:

Update 23 augustus 16:29 uur - Politie moet ingrijpen om hype jegens Riquelme te verhinderen
De ster van Boca Juniors, Juan Román Riquelme, bespugen bij het nemen van een corner is tot een hype in het Argentijnse voetbal uitgegroeid. Het lijkt erop dat de middenvelder voorlopig in elk vijandelijk stadion op een onvriendelijke manier zal worden behandeld. Ook afgelopen zaterdag, op bezoek bij Newell's Old Boys (0-1), was het zover. De lokale politie schoot de ex-speler van onder meer Barcelona te hulp, al kon hij de aanwezigheid van een politiedame niet waarderen.

Bezig met laden …