voetbalzone

Update: Tuchtcommissie geeft Kompany gelijk en schrapt rode kaart

Thijs Post15 jan 2013, 15:15
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2013, 15:15
Advertentie

Manchester City won zondag met 0-2 bij Arsenal, maar na afloop was men bij the Citizens niet geheel tevreden. Vincent Kompany kreeg namelijk een rode kaart en trainer Roberto Mancini bromde al dat hij vond dat het geen terechte prent was. De nummer twee van de Premier League laat maandag via de officiële kanalen dan ook weten dat het in beroep gaat.

/

Kompany kreeg in de 76e minuut een directe rode kaart van scheidsrechter Mike Dean, die vond dat de aanvoerder een tackle met twee benen uitvoerde richting Jack Wilshere. “Als de tegenstander de bal te ver voor zich uit speelt en een fifty-fifty situatie ontstaat, dan is een botsing onvermijdelijk”, zo liet de Belg even na de wedstrijd al weten op Twitter.

Manchester City heeft tot dinsdag te tijd om tegenover de voetbalbond FA te bewijzen dat de tackle niet met twee gestrekte benen was. De club uit de Eastlands gaat dat doen met televisiebeelden: de camera’s hebben het incident vanuit vier verschillende hoeken vastgelegd. Als het beroep van City wordt afgewezen, dan krijgt Kompany een schorsing van drie wedstrijden.

Update 15 januari 16:15 uur - Tuchtcommissie geeft Kompany gelijk en schrapt rode kaart
Vincent Kompany blijft gewoon inzetbaar voor Roberto Mancini. De coach van Manchester City kreeg dinsdagmiddag te horen dat de tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond heeft besloten om de stopper vrij te spreken. De Belg zag in de slotfase van het duel met Arsenal, afgelopen zondag, een rode kaart voor zijn overtreding op Jack Wilshere. Scheidsrechter Mike Dean, die de straf uitdeelde, werd echter teruggefloten. Hierdoor is Kompany komende zaterdag tegen Fulham gewoon inzetbaar.

Bekijk hier de beelden:

Bezig met laden …