voetbalzone

Update: 'Veel van wat je leest over Sneijder berust niet op waarheid'

Erik van Dam03 aug 2011, 12:10
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2011, 12:10
Advertentie

Woensdagmorgen maakten diverse Britse tabloids bekend dat Internazionale en Manchester United elkaar gevonden zouden hebben in een transfersom voor Wesley Sneijder. Ondanks de ontkennende woorden van Sir Alex Ferguson, vorige week, zou er toch nog gesproken zijn over de mogelijkheden van een transfer. Gian Piero Gasperini, Sneijders trainer in Milaan, wil er niet te veel mee bezig zijn.

/

De hoofdcoach heeft andere zaken aan zijn hoofd: de strijd om de Super Coppa in Beijing, bijvoorbeeld. Inter en AC Milan ontmoeten elkaar zaterdag in China en Gasperini wil zijn aandacht daarop richten. “Er is geen probleem rondom Sneijder”, benadrukt de Italiaan. “Hij speelt voor ons, traint met ons en is er zaterdag bij. Dan speelt hij”, kondigt de oefenmeester rustig aan.

Wat betreft de finale zelf durft Gasperini geen voorspellingen te doen. “Ik heb geen kristallen bol, maar we zijn hier om het te proberen. Misschien pakt Inter zo de trofee die we hier twee jaar geleden, tegen Lazio, lieten liggen”, zegt de trainer tegen Sky Italia. “En het feit dat AC Milan de tegenstander is, maakt het geheel alleen maar prestigieuzer.

Update 3 augustus 12:10 uur - 'Veel van wat je leest over Sneijder berust niet op waarheid'
De geruchten over een overgang van Wesley Sneijder naar Manchester United blijven verschijnen, maar Internazionale houdt voet bij stuk en wil de Nederlandse middenvelder niet kwijt. “Gaat hij weg? Ja, voor een training”, grapt algemeen directeur Ernesto Paolillo in de Italiaanse media. “Maar alle gekheid op een stokje, Sneijder maakt gewoon deel uit van onze ploeg.”

“Veel van wat je in de kranten leest over zijn situatie berust niet op waarheid”, vervolgt Paolillo. “Wat Sneijder betreft; het is volledig onze intentie om hem hier te houden.” De Oranje-international zou in het 3-4-3-systeem dat Inter-trainer Gian Piero Gasperini voor ogen heeft de rol van aanvallende middenvelder achter de centrumspits moeten gaan vervullen.

Bezig met laden …