voetbalzone

Valladolid stuurt trainer Mendilibar de laan uit na magere resultaten

Matthijs van Laar01 feb 2010, 12:47
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2010, 12:47
Advertentie

Real Valladolid heeft trainer José Luis Mendilibar maandag ontslagen. De Spaanse oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten, waardoor Valladolid nu op de zeventiende plaats in de Primera División staat. Onésimo Sanchez, trainer van het tweede elftal, neemt de taken van Mendilibar vooralsnog over.

Op de persconferentie van maandag zou eigenlijk de presentatie van nieuwe aankoop Asier del Horno plaatsvinden, maar voorzitter Carlos Suarez vertelde de aanwezige journalisten dat trainer Mendilibar ontslagen was. De 48-jarige Bask kwam in het seizoen 2006/07 bij Valladolid terecht en leidde de club naar de hoogste afdeling. De laatste vijf wedstrijden kon Valladolid echter niet meer winnen, waardoor het bestuur zich genoodzaakt zag om de oefenmeester te ontslaan.

Sanchez neemt de taken van zijn voorganger tijdelijk over. Het is nog niet duidelijk of hij de definitieve opvolger wordt van Mendilibar. Valladolid, waar Haris Medunjanin onder contract staat, bezet de zeventiende positie in de Primera División en staat nog maar één punt boven de degradatiestreep.

Bezig met laden …