voetbalzone

Valverde kritisch op concurrenten in strijd om De Jong: ‘Dat kan niet’

Robin Bruggeman26 jan 2019, 15:00
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2019, 15:00
Advertentie

Barcelona verzekerde zich eerder deze week van de diensten van Frenkie de Jong, die aankomende zomer voor een bedrag van maximaal 86 miljoen euro de overstap maakt naar het Camp Nou. De Catalanen deden dat zonder de inbreng van Ernesto Valverde, die in tegenstelling tot Josep Guardiola en Thomas Tuchel zelf geen contact heeft opgenomen met de middenvelder van Ajax.

De trainers van het eveneens geïnteresseerde Manchester City en Paris Saint-Germain waagden allebei een poging om De Jong over te halen en Valverde is hier niet over te spreken: “Ten eerste is het niet oké om met een speler te praten die ergens anders onder contract staat. Dat past niet bij de manier waarop ik mij wil gedragen”, vertelde hij zaterdagmiddag tijdens een persconferentie.

“Ik doe dat niet. Het is aan een speler om zoiets wel of niet openbaar te maken. Ik heb er verder niets over te zeggen. De club heeft zich gedragen op een manier die ik respecteer en ik heb er verder niets aan toe te voegen”, vervolgde de coach zijn verhaal. Valverde lijkt bereid om De Jong de tijd te geven: “Hoewel hij van een club komt die lijkt op Barcelona, zal hij zich moeten aanpassen.”

“Het hangt allemaal af van zijn prestaties. Hij is een speler die is aangetrokken met het oog op de toekomst. Hij is jong en de club moet daar ook rekening mee houden. De club moet ervoor zorgen dat het team constant versterkt wordt en er moeten spelers aangetrokken worden die in de toekomst belangrijk kunnen worden. We hopen dat hij hier lange tijd actief zal zijn en uit zal groeien tot een belangrijke speler.”

Bezig met laden …