voetbalzone

Thomas van den Belt gaat Feyenoord verlaten voor Nederlandse enclave in het buitenland

Noël Korteweg30 jul 2024, 11:33
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2024, 11:41
Advertentie

Thomas van den Belt gaat Feyenoord op huurbasis verlaten voor CD Castellón, zo meldt Voetbal International. De 23-jarige middenvelder uit Zwolle mocht van Brian Priske uitkijken naar een andere (tijdelijke) werkgever en heeft die dus gevonden in Spanje. Van den Belt gaat daardoor weer samenwerken met Dick Schreuder.

In Spanje hoopt de middenvelder weer wekelijks aan spelen toe te komen. Van den Belt werkte bij PEC Zwolle al succesvol samen met Schreuder, die tussen 2021 en 2023 de scepter zwaaide in Overijssel.

Schreuder staat sinds vorig jaar zomer aan het roer bij Castellón, met wie hij in zijn eerste seizoen direct promoveerde naar het tweede niveau in Spanje. Van den Belt treft naast Schreuder ook landgenoten Haris Medunjanin, Johan Plat (assistent-trainers), Dennis van der Meulen (video-analist), Jetro Willems, Jozhua Vertrouwd en Mats Seuntjens.

De spelmaker kwam vorig jaar zomer voor 850.000 euro over van PEC Zwolle, nadat die club en Feyenoord ook in de winter al in gesprek waren over een transfer. Een akkoord werd in januari niet bereikt, waardoor Van den Belt het seizoen af moest maken in de Keuken Kampioen Divisie om in de zomer alsnog de overstap naar De Kuip te maken.

Een groot succes werd het eerste seizoen van de Zwollenaar niet in Rotterdam-Zuid. Van den Belt kwam slechts 313 minuten in actie, verdeeld over 11 wedstrijden. Priske nam hem, net als Patrik Wålemark, Shiloh ’t Zand en Lennard Hartjes, vorige week ook niet mee op trainingskamp naar Oostenrijk. De twee laatstgenoemden zijn inmiddels vertrokken naar Heracles Almelo (huur) en Excelsior (transfer).

Van den Belt heeft nog een contract tot medio 2027 bij Feyenoord, dat naast ’t Zand en Hartjes ook al afscheid nam van Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion), Ramon Hendriks (VfB Stuttgart), Thijs Jansen (SC Cambuur), Mimeirhel Benita (Heracles, huur), Ilias Sebaoui (sc Heerenveen, huur), Devin Haen (FC Dordrecht, huur), Alireza Jahanbakhsh en Kostas Lamprou (beiden transfervrij).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …