Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Meijde: ‘Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen’

Laatste update:

Andy van der Meijde raadt Ajax aan om te kijken naar Metinho. De 21-jarige controlerende middenvelder wordt dit seizoen door Sparta Rotterdam gehuurd van Troyes en maakte tegen PSV (4-2 verlies) een uitstekende indruk. "Een fantastische speler", zegt Van der Meijde in Veronica Offside over de Congolees-Braziliaanse middenvelder.

"Hij is atletisch, sterk en heeft scorend vermogen", zegt Van der Meijde. "Dat kan Ajax op dit moment wel gebruiken." Metinho staat na 61 officiële wedstrijden op het hoogste niveau overigens op 8 goals en 5 assists. 24 duels daarvan speelde hij dit seizoen voor Sparta. Vorig jaar kwam hij op huurbasis uit voor Lommel SK in België.

"Ajax heeft alleen niet heel veel geld om spelers uit het buitenland te halen, denk ik", zegt Van der Meijde. Presentator Wilfred Genee haalt aan dat Troyes onderdeel is van de City Football Group. De kans lijkt daarom klein dat een groot talent als Metinho, die in potentie een geschikte speler voor het vlaggenschip Manchester City is, in deze fase verkocht zal worden.

Perez in Dit was het Weekend


Een dag eerder sprak Kenneth Perez in Dit was het Weekend op ESPN ook al lovende woorden over Metinho. "Hij was lekker aan het voetballen", aldus de Deen. "Misschien kreeg hij ook wat meer ruimte dan hij had kunnen verwachten tegen PSV", zo doelde Perez op het iets minder scherpe optreden van de Eindhovenaren in hun kampioenswedstrijd.

Perez zag Metinho zowel in balbezit als in het veroveren daarvan uitblinken. "Hij was steeds heel handig en slim aan de bal. Die goal in de achtste minuut maakt hij ook heel erg goed af. Ik vind het een prettige speler om naar te kijken."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alles maar naar Ajax lullen ... Ik denk dat Ajax eerst spelers moet lozen. Daarna slagvaardig vooral bewezen spelers moet halen. Kwaliteit geen kwantiteit. Deze jongen heeft best talent maar om meteen te roepen naar Ajax/PSV/Fey ... nee. De puinhoop bij Ajax ga je met dit soort gokjes niet verhelpen. Laat staan de concurrentie die al verder is maar ook niet stil zit inhalen. Het jammere bij Ajax is dat er in Jong ook weinig aanwas is. Tsja ,-_-

7 mei 2024 om 00:50

Precies, zie hem liever bij fc twente. Denk dat die daar echt goed zou kunnen uitblinken, heel sterk aan de bal, maakt niet vaak een verkeerde keuze.

7 mei 2024 om 07:17

De reden dat dit gebeurd is typisch voor het gevoerde beleid.

Ajax heeft weet ik hoeveel 6 en 8 spelers gehaald voor veel geld.

Maar ondertussen lopen er met Rommens, Metinho, Fraulo en Sano spelers bij de subtop/middenmoot die nog geen 2 miljoen kosten en beter zijn dan de peperdure troep van Ajax.

7 mei 2024 om 08:24

Deze Metinho gaat echt veel meer dan 2 miljoen kosten... De City Group doet niet aan koopjes.

Troyes degradeert straks uit Ligue 2. Die hadden hem prima kunnen gebruiken, echt heel triest hoe die club wordt behandeld. Hij is daar voor miljoenen gehaald en heeft nog geen wedstrijd voor hun gespeeld. Net als Savio.

En dit noemen zich voetbalkenners en analisten. Ze hebben die gozer 1 hooguit 1 volle wedstrijd zien voetballen en vinden al dat Ajax hem moet halen. En datzelfde zagen we eerder met Halilovic, Tannane, Hadj Moussa, Sandler en vele anderen. Alleen al op voetbalzone zou ik zo een lijstje kunnen maken van minimaal 20 leden die er een betere kijk op hebben dan 80% van onze analisten. Analisten die niet eens analyseren.

7 mei 2024 om 07:01

Precies dit. En dan nog los van de kwaliteiten waarom zou je Ajax noemen? Als die ergens geen speler nodig hebben is het wel de nummer 6/8 positie.

7 mei 2024 om 07:20

Daar valt op zich natuurlijk over te discussiëren. Qua hoeveelheid spelers wellicht niet, qua wat die spelers leveren wellicht weer wel (de 8-positie bedoel ik dan). Maar zeker niet de meest noodzakelijke positie. Buiten dat is dit wel een uitstekende speler (evenals Kitolano), maar om hem nu direct naar Ajax te praten gaat mij ook wat ver..

7 mei 2024 om 10:33

daar hebben we ze juist nodig. we gaan toch niet weer een seizoen met taylor in de basis.

7 mei 2024 om 07:46

Ach jouw laatste zin zegt al veel. Analisten die niet eens analyseren. Als een oud prof is het makkelijk om een analist te worden. Beetje gelul zonder verder te kijken etc.

Ajax heeft volgens mij behoefte aan een schoonmaak van selectie. En dan kijken wie je nog wilt behouden en op welke plekken je moet investeren. Spelers halen als Kudus Martinez en etc.

7 mei 2024 om 08:17

Ik denk juist dat de Ajax behoefte heeft aan vastigheid en niet zoals afgelopen zomer weer een halve selectie moet vervangen. Als je de 6/8 positie als voorbeeld neemt. Daar heb je dus 1 iemand naast Henderson nodig. Van het rijtje VD Boomen, Taylor, Mannsverk, Tahirovic, Vos en Fitz-Jim zal toch wel iemand de potentie hebben om een goede partner te zijn waarmee je derde kan worden. En als je dan toch iemand moet halen niet weer een jonkie die net als bovenstaande spelers nog alles te bewijzen heeft op dat niveau.

Ik zou zeggen een goede trainer die met 90% van zijn uiteindelijke selectie een volledige voorbereiding gaat draaien. 4/5 rotte appels eruit en van dat geld 2/3 goede aankopen op posities waar het echt nodig is.

7 mei 2024 om 08:27

Komen bijna allemaal tekort. Ik denk dat er juist behoefte is op het middenveld voor een creatieve speler. Mannsverk is prima om erbij te hebben maar hoef je geen dribbel, actie of wereldpass van te verwachten. Taylor is meer een nummer 10 gebleken. Taylor 10, Henderson 6 en een creatieve 8 zou een prima middenveld zijn.

7 mei 2024 om 09:10

VD Boomen heeft wel zo’n pass, Tahirovic heb ik in de voorbereiding toen hij nog zelfvertrouwen had ook een aantal mooie passes zien geven en goed zien voetballen. Mannsverk omschreef zichzelf als een type Frenkie dus daar moet ook wel meer in het vat zitten als dat we gezien hebben.

In een ideale wereld zou je daar een type Veerman neerzetten. Die zijn echter moeilijk te vinden, kosten veel en in de categorie waar Ajax uit kan kiezen zal er waarschijnlijk een buitenlands talent moeten komen die maar weer moet zorgen dat hij niet binnen een jaar afgeschreven wordt.
Ik zou me echt op andere dringende posities richten en zorgen dat je aan iets gaat bouwen ipv steeds iedereen vervangen.

7 mei 2024 om 12:22

@scummyman het probleem is niet de vastigheid en het te veel vervangen van spelers. het probleem is dat je de verkeerde spelers vervangt. vorig jaar had je een aantal spelers die het niveau haalde en een hoop niet. die spelers die dat haalde waren timber, alvarez, kudus, tadic (blind) en rulli. dan is het dus de bedoeling dat je die spelers behoudt en voor de rest vervangers gaat zoeken. ajax heeft precies het tegenovergestelde gedaan en de spelers behouden waar je juist verangers voor moest hebben en je basis waar je op door kn bouwen verkocht. op deze wijzen heb je ipv gerichte aankopen letterlijk voor elke positie een vervanger moeten halen. wetende dat niet elke aankoop slaagt is dus extreem slecht beleid en nu hebben ze het ook nog voor elkaar gekrgen om bijna elke aankoop ondermaats te halen. ajax moet dit jaar zeker linksback, rechtsback vervangen, een extra rechter cv die de concurrentie aan moet gaan met hato en kaplan, een defensief sterke middenvelder voor naast henderson en een rechtbuiten halen wil het enigszins serieus mee kunnen doen voor cl plekken.

7 mei 2024 om 13:04

@Rayvg het probleem is nu inderdaad dat je geen Tadic, Kudus, Timber, Alvarez, Blind meer hebt en dat die ook niet voor het oprapen liggen. Maar daarom denk ik ook dat je beter 2/3 goede spelers kunt kopen van dat niveau zodat de huidige spelers zich daaraan kunnen optrekken dan dat je weer 8/10 aankopen doet, ze voor de leeuwen gooit en dan na een jaar alweer conclusies gaat trekken.

Daarnaast geeft de derde plek volgend jaar ook recht op voorronde CL. Ik denk dat kwalitatief de stap om over Twente en AZ heen te gaan helemaal niet groot is.

7 mei 2024 om 09:47

En bij Hadj-Moussa heeft het nog effect gehad ook. Zelden zo weinig vertrouwen in een aankoop gehad. Zeker zonder Slot.

7 mei 2024 om 10:23

Je moet toch gewoon een blinde vlek hebben om niet in te zien dat die jongen echt kan voetballen. Of het een gelukkige match wordt en of hij in dienst van een team kan spelen moet nog blijken, maar je hoeft niet iemand 15 jaar te volgen om te weten of ze kunnen voetballen of niet.

7 mei 2024 om 10:27

Ja dat die kerel iemand kan passeren zal wel hoor, maar dat kon Cabral ook. Verder zie ik vooral alarmbellen. Trainer en teamgenoten die op hem afgeven. Te laat komen vlak nadat je transfer rond is. Getuigt wmb niet van de juiste mentaliteit.

7 mei 2024 om 10:42

Daar kan ik me wel in vinden, maar wie weet weten jullie hem te ontwikkelen. Onder Slot zat het altijd goed met de mentaliteit, bij Feyenoord speelt de concurrentie ook een rol natuurlijk.

Gelijk dat ophemelen van een speler terwijl zij hem hooguit 1 wedstrijd hebben gezien.
Daarom vindt ik zijn er weinig goede analisten in Nederland

7 mei 2024 om 07:22

Misschien een goed tv format ipv al die kantine praat programma’s. Holland’s next topscout. 10 ex-voetballers die steeds weken de tijd krijgen om een aantal voetballers te volgen en te analyseren met een goed scoutingsverslag. Dat kan dan met verschillende opdrachten. De opdracht van een eredivisieclub om een bepaalde posititie in te vullen of een specifieke versterking te volgen en te scouten. Technische opdrachten waar een komende tegenstander van A tot Z moet worden geanalyseerd en vrije opdrachten waar je zelf een goede speler voor een bepaald niveau moet aandragen. Dit alles natuurlijk met ern goed verslag waarin een ex-speler heel veel wedstrijden van een speler verplicht moet kijken.

Nu maar hopen dat John de Mol op VZ zit.

7 mei 2024 om 07:44

Haha Holland next topscout, ja dat moet de Mol organiseren.
Vallen er vele af denk ik, goed plan.

Hij speelde een fantastische wedstrijd tegen psv, zat overal bij en was dynamisch aan de bal. In het stadion vroeg ik me al af wie die nummer 8 was en wie zijn compagnon, nummer 6, op het middenveld was (Guzman). Beiden erg goed gespeeld, maar verder was me zijn naam niet eerder bekend geworden. Van der Meide wekt de indruk meer van deze Metino te weten, of hij heeft net als ik afgelopen zondag pas zitten googelen naar zijn naam en gaat nú interessant doen….

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren