voetbalzone

Van der Vaart is ‘bijna stil’ van Feyenoord en licht ook verdedigende ster uit

Mart van Mourik25 okt 2023, 19:51
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:21
Advertentie

Rafael van der Vaart komt superlatieven tekort om de eerste helft van Feyenoord tegen Lazio. De Rotterdammers genieten halverwege het Champions League-duel in De Kuip een 2-0 voorsprong dankzij voltreffers van Santiago Gimenez en Ramiz Zerrouki. “Ik ga hier niet applaudisseren, maar eigenlijk wil je het gewoon doen”, zegt Van der Vaart genietend bij Ziggo Sport. Niet alleen Gimenez, Mats Wieffer en Calvin Stengs krijgen lovende kritieken, want ook Bart Nieuwkoop presteert goed volgens de analist.

Feyenoord dacht in de 25ste speelminuut op voorsprong te komen, toen Gimenez met enig fortuin een fraaie steekpass van Stengs het gewenste vervolg gaf. De spits stond echter enkele centimeters buitenspel voorafgaand aan zijn rake schot. Zes minuten later telde het doelpunt van Gimenez wél.

Ditmaal fungeerde Mats Wieffer als aangever voor de Mexicaan, die op zeer koelbloedige wijze de 1-0 binnenschoot. In de blessuretijd werd het zelfs nog 2-0. Stengs legde de bal terug op de rand van het zestienmetergebied, waar Zerrouki stond en op fraaie wijze met rechts de linkerhoek vond: 2-0.

Van der Vaart is diep onder de indruk van het spel dat Feyenoord op de mat legt. “Ik ga hier niet applaudisseren, maar eigenlijk wil je het gewoon doen. Je kan hier alle analyses op loslaten, maar ik heb echt een perfecte eerste helft gezien.”

“Waar dat hem in zit? In alles. Het drukzetten, het opbouwen, in het voetbal. Lazio is geen misselijke ploeg, maar ze zijn niet één keer gevaarlijk geworden. Feyenoord straalt zó veel vertrouwen uit. Ik had het echt het gevoel dat iedere aanval een goal kon zijn.”

De analyticus is bovendien lovend over de mentaliteit van Gimenez. “Als een goal afgekeurd wordt, dan ben je daar normaal twintig minuten ziek van. Maar hij vergeet het gewoon en weet dat er nog een kans komt. Jonge, jonge: wat een volwassen ploeg!”

"Ik ben echt onder de indruk. Ik ben er gewoon een beetje stil van. Ze spelen Lazio gewoon ondersteboven. Nieuwkoop heeft ook bijna niet gespeeld, maar hij speelt geweldig mee. Dit was echt de perfecte helft."

Bezig met laden …