FeyESPN

Van diverse kanten kritiek op zwakke schakel bij Feyenoord tegen Willem II

Jeroen van Poppel10 aug 2024, 17:35
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2024, 17:35
Advertentie

Bart Nieuwkoop heeft een weinig overtuigende indruk achterlaten in de eerste helft tegen Willem II, zo concludeert Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels. Op social media ontvangt de rechtervleugelspeler van Feyenoord meer kritiek. Feyenoord leidt bij rust met 1-0 door een fraai doelpunt van Antoni Milambo.

"Nieuwkoop, zo weinig verfijnd", schrijft Wijffels op X. "Net ook weer met onzuivere pass toen ‘t snel moest gaan op de helft van Willem II."

"“Zonde, op een heel interessante positie in ‘t spel van Feyenoord", vindt Wijffels. Je zal daar een hedendaagse Hatem Trabelsi, een Santiago Arias of een type-Rick Karsdorp hebben staan."

Zonder de naam van Nieuwkoop te noemen, heeft ook ESPN-analist Mario Been kritiek op de vleugelspelers bij Feyenoord. "Het is lastig doorkomen voor Feyenoord. Het gevaar moet van de zijkant komen, maar de backs staan er vaak al, waardoor de ruimtes heel erg klein worden."

"De backs staan bij Feyenoord naar elkaar te kijken: waar moet ik nou heen?", stelt Been. "Dat is heel matig. Het tempo van de bal moet vele malen hoger."

Bezig met laden …