voetbalzone

Van Gaal: ‘Wat moet ik daar op zeggen? Dat zegt meer iets over hem’

Gijs Freriks28 jun 2014, 19:10
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2014, 19:10
Advertentie

De kritiek van Jorge Valdano doet Louis van Gaal weinig. De Argentijn zei vrijdag in El País dat het Nederlands elftal de tactiek van de Hollandse school heeft losgelaten en ordinair countervoetbal speelt: “Ik zie weinig toekomst in dit verraad jegens de eigen essentie, waarmee Nederland nu succes heeft”, sprak hij.

voetbalzone

“Dat zegt meer iets over hem, eigenlijk alles”, countert Van Gaal in gesprek met Voetbal International. “Er zijn miljoenen mensen die ons spel fantastisch vinden. Wat moet ik daar op zeggen? Het zegt alles over hem, maar ook over de mensen die ons toejuichen.” Valdano zei ook het vreemd te vinden dat Van Gaal toegaf aan de verleiding om te schipperen met de tactiek. “Ik heb liever een moedige gek dan de intelligentie van Van Gaal, toegepast op een rekenmodel, de controle en de speculatie.”

Ook Morten Olsen, de bondscoach van Denemarken, is in gesprek met Tipsbladet kritisch op Oranje: “Nederland heeft altijd geprobeerd de bal te houden, maar dat is nu anders. Je maakt een zwakke tegenstander dan sterker.” Nederland gaat zondag tegen Mexico proberen om de kwartfinale van het WK in Brazilië te bereiken.

Bezig met laden …