voetbalzone

Van Nistelrooij: 'Ik hoef hem dan niet te zien hoor, wat heb je daar aan?'

Erik van Dam15 jun 2012, 11:30
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2012, 11:30
Advertentie
/

Als Ruud van Nistelrooij nog deel had uitgemaakt van het Nederlands elftal, zou hij Thomas Müller hebben weggestuurd uit de kleedkamer. Na de 2-1 overwinning van Duitsland op Oranje stapte Müller de kleedkamer binnen om Nederland ervan te verzekeren, dat die Mannschaft alles zou doen om Denemarken te kloppen. Van Nistelrooij zegt dat hij het triest vindt als dat een boodschap is waar men blij van moet worden.

“Ik hoef hem dan niet te zien hoor, wat heb je daar aan? Ga lekker naar je eigen kant toe, jongen. Wat komt hij doen? Dag, ga lekker naar je eigen kleedkamer”, aldus Van Nistelrooij bij VI Oranje. De spits in ruste kwam anderhalf jaar uit in de Duitse competitie. In die hoedanigheid kruiste zijn pad ook dat van Mario Gómez, de man die Oranje de dolksteek toediende met twee treffers in de eerste helft.

De efficiënte spits juichte na beide goals ingetogen; het leek een teken van arrogantie. Zelf ontkrachtte Gómez dat, door te zeggen dat hij juist niet te opvallend wilde juichen voor de aanhang van Nederland. “Geloof je het zelf?”, is de reactie van Van Nistelrooij op die verklaring. “Dit was nog veel erger. Ik vond het raar. Zo van ik maak er één en ik maak er zo nog één.” Van Nistelrooij denkt dat met meer opportunisme spelen beter was geweest voor Oranje.

De zeventigvoudig international (35 doelpunten) constateert te grote afstanden op het veld: “Aanvallend gebeuren er leuke dingen, maar over negentig minuten gaat het niet goed”, aldus Van Tor, die ook een mening heeft over de discussie Robin van Persie versus Klaas-Jan Huntelaar. “Of hij meer moet doen dan topscorer van de Bundesliga worden voor een basisplaats? Nee. Het werkt nu niet”, gaf hij aan over Huntelaar.

Bezig met laden …