voetbalzone

Van Polen beleefde rare middag tegen Feyenoord: ‘Ik dacht: kut, dat mag niet!’

Tom Rofekamp09 jul 2023, 21:10
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 21:10
Advertentie

Bram van Polen is nog steeds niet helemaal de oude. De aanvoerder van PEC Zwolle kampt met de naweeën van een hersenschudding, waardoor hij zaterdag maar een helft kon en mocht spelen in het oefenduel met Feyenoord (3-1 verlies). De vroege exit was overigens niet de enige instructie van Van Polens doktoren. Hij mocht namelijk ook niet koppen.

Van Polen liep in de laatste wedstrijd van vorig seizoen een zware hersenschudding en een gebroken oogkas op. Daardoor moest de routinier onder meer de Zwolse promotiehuldiging missen. Hij zou daar uiteindelijk niks van meekrijgen. "We zaten in een vakantiehuisje en ik heb geprobeerd om op vijf meter de tv aan te zetten. Ik kon met mijn ene oog niet kijken en het was echt huilen gewoon. Niet van emotie, maar ik trok dat gewoon niet. Dus ik ben in mijn slaapkamer gedoken en heb me helemaal afgezonderd. Met schermpjes is het nog niet heel lekker", verklaart Van Polen zaterdag bij ESPN.

Dat hij nog niet okselfris is, is ook de reden waarom Van Polen maar een helft speelde. Meer was nog niet toegestaan van de (club)artsen. "Dat was van tevoren afgesproken. Ik mocht ook nog geen ballen koppen, ik weet niet of je dat is opgevallen. Dat was af en toe wel raar, dat er zo'n bal naar je toe kwam en je dacht: kut, ik mag niet koppen!", aldus de goedlachse verdediger.

Die kan echter niet beloven geen misbruik van de hersenschudding te zullen maken. Want als hij onder een bal door duikt komend seizoen... "Ik gooi het gelijk op die hersenschudding. Ga ik thuis ook doen. Alles op die hersenschudding gooien." Van Polen staat mogelijk voor zijn laatste seizoen bij PEC en zelfs in het profvoetbal. De Nijkerker verlengde zijn aflopende contract onlangs tot medio 2024, waarmee hij zijn zeventiende seizoen voor de Blauwvingers ingaat. Van Polen speelde sinds zijn profdebuut nooit meer voor een andere club.

Bezig met laden …