Wilfred Genee

Vandaag Inside kan vaste gast niet meer bereiken: ‘Hij reageert niet meer, is onbereikbaar'

Redactie 25 okt 2024, 10:40
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2024, 10:40
Advertentie

Bas Nijhuis reageert niet op toenadering van Vandaag Inside, zo vertelt presentator Wilfred Genee donderdagavond in de uitzending. De scheidsrechter was regelmatig te gast bij de talkshow, maar heeft nu al een tijdje niets meer van zich laten horen en is al een maand niet in het programma verschenen. Mediacourant denkt dat Nijhuis (voorlopig) niet meer aanschuift omdat hij vreest voor nieuwe publicaties van Privé.

“We kunnen Bas niet meer bereiken”, zegt Genee in de uitzending van donderdag. “Godverdorie, wat heeft-ie?”, vraagt René van der Gijp zich af.

“Dat weten we dus niet, want hij is onbereikbaar. Hij reageert niet meer. We krijgen hem echt niet meer te pakken”, maakt Genee duidelijk. 

Gijp verwijst grappend naar de eerdere publicatie van Privé. “Bas heeft het natuurlijk ook druk met die twee Roemeense kinderen. Dat moet je ook niet onderschatten. Ze moeten eerst de taal leren, dan moeten ze zich aanpassen... Dat valt allemaal niet mee, hè.”

Bizar verhaal in Privé
Nijhuis was in augustus hoofdpersoon in een bizar verhaal dat in Privé stond. De bekende scheidsrechter wordt daarin door zijn vermeende minnares Mandy neergezet als een ‘ziekelijke fantast’. 

Nijhuis is al drie jaar verloofd met Chantal, maar zou ondertussen een buitenechtelijke affaire hebben onderhouden met Mandy. Die affaire duurde twee jaar. In die tijd kwam Mandy nooit bij Nijhuis thuis. De scheidsrechter gebruikte allerlei smoesjes om zijn dubbelleven geheim te kunnen houden.

Nijhuis hield Mandy vergaande verhalen voor. Zo zou hij bezig zijn met de adoptie van twee Roemeense kinderen. Ook zou de verzorging van zijn zieke moeder, die zou lijden aan de ziekte van Parkinson, tijd in beslag nemen. 

"Echt alles is verzonnen", wist Mandy in augustus. "Het verhaal over de twee Roemeense kindjes klopt ook niet, dat heb ik later van Chantal begrepen. Ze bestaan zelfs helemaal niet. Zelfs dat zijn moeder ernstig ziek is, is uit zijn duim gezogen."

Mandy begon het vreemd te vinden dat ze nooit welkom was bij Nijhuis thuis. Op een dag besloot ze op eigen houtje naar het huis van de arbiter te rijden. Tot haar grote schrik zag ze daar Chantal 'gewoon' binnen zitten. "Mijn hart zat in mijn keel, ik was zo van slag, ik ben doorgereden." De volgende dag besloot Mandy terug te gaan naar het huis van Nijhuis. Daar volgde een ongemakkelijk gesprek met Chantal.