voetbalzone

Vermaelen: 'Mooi dat hij ons het beste vindt, maar we moeten het bewijzen'

Matthijs van Laar01 sep 2015, 10:47
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2015, 10:47
Advertentie

Thomas Vermaelen is eindelijk weer helemaal fit en lijkt zich bij Barcelona snel in de basis te hebben gespeeld. Het leidt er waarschijnlijk toe dat hij ook bij de nationale ploeg van België aan de aftrap mag verschijnen. De Rode Duivels spelen de komende dagen tegen Bosnië en Cyprus. “Ik zal mij wel nog eerst moeten bewijzen bij de bondscoach, maar fysiek ben ik in orde”, zegt de ex-Ajacied.

voetbalzone

Vermaelen beleefde afgelopen weekend zijn voorlopig hoogtepunt als speler van Barcelona. Hij nam in het moeizame duel met Málaga twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. “In de Supercup ging het niet goed, maar ik ben blij dat ik de eerste twee matchen toch weer in de basis stond”, zegt hij in gesprek met Sporza. De stopper, die al in de zomer van 2014 overstapte van Arsenal naar Barcelona, zegt zich nu pas écht speler van los Azulgrana te voelen.

De komende week ligt de focus echter op de EK-kwalificatie met zijn land. België staat tweede achter Wales, maar kan bij twee winstpartijen komende week een enorme stap zetten richting het eindtoernooi in Frankrijk. Bondscoach Marc Wilmots ruimt waarschijnlijk een plaats in voor Vermaelen, naast Vincent Kompany. “Het is mooi dat de bondscoach een centrum met Kompany en mij het beste vindt, maar we zullen het toch moeten bewijzen op de training.”

Bezig met laden …