voetbalzone

Vertonghen: ‘Ondanks de blessures zijn we er klaar voor elk team te kloppen’

Robin Bruggeman31 mei 2016, 19:23
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2016, 19:23
Advertentie

België leek als een gevaarlijke outsider aan het EK in Frankrijk te beginnen, maar door een aantal afzeggingen beginnen de defensieve zorgen bij bondscoach Marc Wilmots toe te nemen. De oefenmeester kan als het toernooi over anderhalve week begint geen beroep doen op Vincent Kompany, Bjorn Engels, Nicolas Lombaerts en Dedryck Boyata en zal flink moeten puzzelen. Iemand die wel van de partij is, is oud-Ajacied Jan Vertonghen.

/

“Ikzelf voel me topfit, maar dat is helaas geen garantie. Er kan altijd iets gebeuren, maar hopelijk blijven we nu allemaal fit”, tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van de verdediger van Tottenham Hotspur. Hij sprak nog met de uitgevallen Lombaerts en Boyata: “Ze waren enorm teleurgesteld en ik was dat ook in hun plaats. Nicolas heeft veel gespeeld in onze EK-campagne en Dedryck stond voor zijn eerste groot toernooi.”

“Dat we nu zo veel moeilijkheden in de defensie hebben, is best lastig. We hebben nog wel voldoende kwaliteiten, maar er moet niet veel meer gebeuren want dan worden de problemen groter”, gaat hij verder.

Vertonghen denkt ondanks het aantal blessures wel dat België nog voor gevaar kan zorgen in Frankrijk: “Door onze kwartfinale van twee jaar geleden op het WK hebben we de bevestiging gekregen dat we ook op een groot toernooi iets kunnen doen. Onze spelers hebben veel bereikt met hun clubs en hebben ook prijzen gewonnen en het verschil met de echte wereldtoppers is heus niet zo groot. Uiteraard hangt het op het EK af van het moment van de dag en van de omstandigheden, maar wij zijn klaar om elk team te kloppen op het EK.”

Bezig met laden …