voetbalzone

Vertonghen tempert Belgische euforie: 'Ook niet té veel van ons verwachten'

Matthijs van Laar24 dec 2013, 19:20
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2013, 19:20
Advertentie
/

België wordt beschouwd als een van de outsiders voor het WK in Brazilië, maar Jan Vertonghen zet daar zijn vraagtekens bij. De verdediger van Tottenham Hotspur erkent dat de Rode Duivels over kwaliteit beschikken, maar weet ook dat het elftal geen enkele ervaring heeft op een groot toernooi. Op Canvas tempert hij dan ook de hoge verwachtingen.

Ondanks een bijna foutloze kwalificatiereeks en de aanwezigheid van tal van internationale sterren, zal het WK geen walk in the park worden voor onze zuiderburen. "Wat als we de eerste match tegen Algerije verliezen? Daar mogen we niet vanuit gaan. Dan pas zal de pers kritisch worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we daartegen gewapend zijn", zegt hij. Naast de Noord-Afrikanen fungeren ook Rusland en Zuid-Korea in de groepsfase als tegenstander. Een op het oog relatief eenvoudige groep dus.

"Maar je mag inderdaad niet té veel van ons verwachten", vindt Vertonghen echter. Veel zal afhangen van de vorm van bepalende krachten als Vincent Kompany, die door de ex-Ajacied beschouwd wordt als de stuwende kracht van het elftal. "Maar ook Axel Witsel is een echte leider op het veld. Hij is zo'n speler die dan zegt: 'Geef me de bal en ik doe het!'"

Bezig met laden …