voetbalzone

Vertrekkende De Bruyne ziet Dost score openen tegen Schalke 04

Thijs Post28 aug 2015, 22:20
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2015, 22:20
Advertentie

Kevin De Bruyne hield de gemoederen de voorbije weken flink bezig bij VfL Wolfsburg. De aanvallende middenvelder staat op het punt om een megatransfer (circa 75 miljoen euro) te maken naar Manchester City en sportdirecteur Klaus Allofs bevestigde voorafgaand aan het duel met Schalke 04 dat er een akkoord gesloten wordt. Er moest vervolgens ook nog gevoetbald worden: Bas Dost maakte de openingstreffer in een wedstrijd die in 3-0 eindigde.

voetbalzone

De Bruyne gaat dus vertrekken bij VfL Wolfsburg en de middenvelder was door trainer Dieter Hecking al niet meer opgenomen in de wedstrijdselectie. De Belg zat op de tribune, maar fatsoenlijk de wedstrijd bekijken zat er nauwelijks in voor hem. De fans wisten de weg naar de plek van De Bruyne goed te vinden en hij moest continu handtekeningen uitdelen of poseren voor een foto.

Vanaf zijn plek zag De Bruyne hoe Dost na een kwartier de score opende. De Nederlander kroop bij een voorzet van Christian Träsch voor bij zijn bewaking en hij volleerde de bal heerlijk binnen. Voor Dost was het alweer zijn zestiende competitiegoal in het kalenderjaar 2015 en slechts vier spelers maakten er meer: Lionel Messi (28), Cristiano Ronaldo (23), Antoine Griezmann (17) en Luca Toni (17).

voetbalzone

Ondertussen maakte Schalke 04, met Klaas-Jan Huntelaar in de spits, een wat wanhopige indruk. Alleen Johannes Geis stichtte met schoten van afstand wat gevaar, verder viel het erg tegen. Even na rust maakte VfL Wolfsburg in rap tempo een einde aan het duel. Dost miste met zijn hoofd nog een dot van een kans op de 2-0, maar Ricardo Rodríguez maakte vervolgens (vanaf de stip) wel de tweede treffer. Met een fraaie volley na een hoekschop was Timm Klose verantwoordelijk voor de 3-0.

Bij Schalke 04 lukte maar weinig. Sterspeler Julian Draxler speelde een verschrikkelijke partij en spits Huntelaar had zijn vizier niet op scherp staan. Toen de Nederlander de eretreffer kon maken, schoot hij wild over. Voor Dost zat het er tien minuten voor tijd op: hij werd vervangen door Nicklas Bendtner.

Bezig met laden …