voetbalzone

Vertrekt Geertruida bij Feyenoord? ‘Andere Europese topclub dan Liverpool ‘is verliefd’ op verdediger'

Jordi Tomasowa20 jun 2024, 09:17
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:11
Advertentie

Lutsharel Geertruida is op de radar gekomen van Paris Saint-Germain, zo schrijft de Franse journalist Santi Aouna van Foot Mercato. Het nieuws wordt donderdagochtend bevestigd door Fabrizio Romano. De Parijzenaren zien in de verdediger van Feyenoord een multifunctionele speler die de defensie kan versterken.

“PSG heeft een crush op Lutsharel Geertruida", kopt Foot Mercato. De Oranje-international wordt omschreven als een moderne vleugelverdediger die over de nodige snelheid beschikt en ook een grote aanvallende bijdrage levert.

Geertruida kwam het afgelopen seizoen tot 47 officiële duels namens Feyenoord, waarin hij goed was voor 9 goals en 5 assists. PSG ziet in hem een multifunctionele verdediger die zowel als rechtsback en in het centrum uit de voeten kan.

Vrijwel de gehele defensie van PSG gaat deze zomer op de schop. Enkel Marquinhos, Nuno Mendes en de langdurig geblesseerde Lucas Hernandez zijn nog zeker van hun plek. De blessuregevoelige Presnel Kimpembe en Nordi Mukiele mogen uitkijken naar een nieuwe club.

Een vertrek van Danilo Pereira en Milan Skriniar wordt eveneens niet uitgesloten, terwijl de verwachting is dat er tijdens de zomerse transferwindow de nodige interesse zal zijn in Achraf Hakimi. Geertruida wordt naar verluidt gezien als een geschikt alternatief van de Marokkaans international. Dat hij kan rouleren met de centrumverdedigers van les Parisiens maakt hem extra interessant.

Nieuws van Romano


Geertruida staat volgens Romano samen met Edmond Tapsoba op de shortlist van PSG. Laatstgenoemde kan terugkijken op een uitstekend seizoen bij Bayer Leverkusen. Geertruida en Tapsoba staan volgens de journalist eveneens op de radar van niet nader genoemde clubs uit de Premier League.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …