voetbalzone

Verweij: Steijn wilde Stefan de Vrij en nog twee bekende namen naar Ajax halen

Jeroen van Poppel23 okt 2023, 17:32
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:18
Advertentie

Maurice Steijn heeft intern bij Ajax aangedrongen op de komst van Stefan de Vrij, Vangelis Pavlidis en Anastasios Douvikas, zo meldt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De journalist heeft die drie namen bevestigd gekregen bovenop het lijstje van spelers dat al publiekelijk bekend was. "Sven Mislintat heeft alles van tafel geveegd", weet Verweij.

Volgens Verweij had Steijn de mondelinge toezegging van Mislintat dat hij inspraak zou hebben in het aankoopbeleid. Die afspraak zou al snel zijn geschonden door de inmiddels ontslagen directeur voetbalzaken, die volledig zijn eigen gang ging.

"Er gaat een hardnekkig gerucht, vaak ook op tafel gebracht door Kenneth Perez bij ESPN, dat Steijn getekend zou hebben met de afspraak dat Mislintat over alle aankopen gaat. Dat is gewoon pertinente onzin", verzekert Verweij maandagmiddag. "Toen Steijn zijn sollicitatiegesprekken had is er afgesproken dat ze in goed overleg spelers zouden halen."

Eind juli vertrok Steijn met de selectie van Ajax naar Duitsland voor een trainingskamp. Op dat moment was Branco van den Boomen (transfervrij overgenomen van Toulouse) de enige aanwinst die Ajax had binnengehaald. "Op het trainingskamp in Herzogenaurach voelde Maurice Steijn al nattigheid..."

"Elke naam die hij heeft ingebracht is door Mislintat gewoon van tafel geveegd. Het lijstje is nog groter dan iedereen al kent. Noa Lang, Jerdy Schouten, Nicolás Tagliafico, Calvin Stengs, Sergiño Dest, Anwar El Ghazi, Thiago Almada en Nick Olij waren al bekend."

"Stefan de Vrij is in beeld geweest. Ajax is bezig geweest met Anastasios Douvikas, wilde Mislintat niet. Dat geldt ook voor Pavlidis, die doet het toch vrij aardig op dit moment bij AZ." Laatstgenoemde spits is met dertien doelpunten in negen wedstrijden topscorer in de Eredivisie (samen met Santiago Gimenez van Feyenoord). Douvikas werd overigens eind augustus door FC Utrecht verkocht aan Celta de Vigo. Het transferbedrag bedroeg naar verluidt twaalf miljoen euro.

De Vrij raakte vorig seizoen op een zijspoor bij Internazionale en leek op weg naar een transfervrij vertrek, maar de 31-jarige verdediger besloot op 8 juli uiteindelijk om toch bij te tekenen. Nu ligt De Vrij nog tot medio 2025 vast in Milaan.

Verweij noemt het 'heel pijnlijk' dat Ajax namen als Pavlidis en De Vrij niet in overweging heeft genomen. "Moet je eens kijken wat voor elftal je had kunnen maken... Dan had je geen zeventiende gestaan en ook nog een hoop geld in je zak gehouden."

Bezig met laden …