voetbalzone

VfL Wolfsburg zet zich schrap: ‘Dit worden hele moeilijke weken’

Erik van Dam17 aug 2015, 14:09
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2015, 14:09
Advertentie

De maand augustus is al halverwege gevorderd en VfL Wolfsburg weet nog steeds niet zeker of Kevin De Bruyne wel blijft. De Belgische sterspeler, die vorig seizoen werd uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar op de Duitse velden, is een nadrukkelijk doelwit van Manchester City. Die club zou tot ver boven de vijftig miljoen euro willen gaan om De Bruyne terug te halen naar Engeland.

voetbalzone

De berichten golven de laatste weken op en neer en VfL Wolfsburg weet dat men De Bruyne misschien toch kwijtraakt. De transfermarkt is nog twee weken geopend en trainer Dieter Hecking durft zijn hand er niet voor in het vuur te steken dat De Bruyne bij hem blijft. “Het worden hele moeilijke dagen voor alle betrokkenen, de laatste twee weken. Maar ook wanneer we onze gezamenlijke weg niet vervolgen, wens ik hem het allerbeste toe.”

De Bruyne werd vorige week in Barsinghausen geëeerd als Voetballer van het Jaar. Hij bedankte zijn familie en vriendin voor hun aanwezigheid en sprak uit dat hij nog veel moois wilde doen voor VfL Wolfsburg. In zijn hoofd is De Bruyne er echter ook niet helemaal zeker van dat hij echt in de Volkswagenarena blijft voetballen. Zondag nog zei manager Klaus Allofs dat zijn club een transfer ook niet per definitie zal tegenhouden.

Eerder zei Allofs nog dat De Bruyne voor 99,9 procent zeker in Wolfsburg zou blijven, maar op die ferme woorden kwam hij alsnog terug. “Dat was iets te kort door de bocht van mij. Het is wel zo dat wij niet afhankelijk zijn van transferinkomsten. Wij zijn ambitieus, we willen een goed team bouwen en we willen de beste spelers houden. Als een speler elders echter veel meer geld kan verdienen, dan moeten wij het ermee doen. Het zou verkeerd zijn om dat tegen te houden.”

Bezig met laden …