voetbalzone

‘Voor mijn generatie is Maradona de man, voor jongeren is Messi de held’

Thijs Post19 dec 2011, 12:09
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2011, 12:09
Advertentie

Juan Román Riquelme werd lange tijd gezien als de nieuwe kroonprins van het Argentijnse voetbal, maar de 33-jarige spelmaker kon het op het allerhoogste niveau nooit helemaal waarmaken en bouwt zijn carrière inmiddels af in zijn geboorteland. Volgens de middenvelder is er maar een speler die echt in de voetsporen van de legendarische Diego Maradona is getreden: Lionel Messi.

/

“Ik groeide op in het tijdperk van Maradona, die door alle Argentijnen wordt gezien als beste speler aller tijden”, geeft Riquelme aan op het digitale thuis van de wereldvoetbalbond FIFA. “Zo voetbalde ik altijd op straat en zei ik, als ik de bal had: ‘Maradona is aan de bal’. Bij mijn zoon gaat het net zo.”

“Hij is nu aan het voetballen en dan doet hij alsof hij Messi is”, verzekert Riquelme. “Voor mijn generatie is Maradona de belangrijkste man. Maar voor de jongere generaties, zoals mijn zoon, is Messi de grote held.” Riquelme, die 51 interlands speelde voor de nationale ploeg, verdedigde tijdens zijn carrière de kleuren van Boca Juniors, Barcelona, Villarreal en opnieuw Boca Juniors.

Bezig met laden …