voetbalzone

VZ Kort: PEC Zwolle neemt na drie jaar afscheid van algemeen directeur

Redactie 07 okt 2024, 13:17
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2024, 13:17
Advertentie

In VZ Kort houdt Voetbalzone je op de hoogte van alle nieuwtjes in de (inter)nationale voetbalwereld.

PEC Zwolle neemt afscheid van algemeen directeur

Xander Czaikowski vertrekt aan het eind van het seizoen als algemeen directeur van PEC Zwolle, zo communiceren de Zwollenaren via de officiële kanalen. Sinds de zomer van 2022 was Czaikowski actief bij PEC.

Een jaar na zijn indiensttreding promoveerden de Overijsselaren terug naar het hoogste niveau, waar ze sindsdien niet meer verdwenen zijn. "Het juiste moment kiezen tussen te vroeg vertrekken of te lang blijven is altijd een uitdaging, maar ik wilde zelf de regie behouden", zegt hij tegenover de clubkanalen.

"Met de enorme stappen die we de afgelopen jaren hebben gezet – van promotie naar de Eredivisie tot een recordbegroting en winstgevendheid – voelt het einde van dit seizoen als het ideale moment om mijn verantwoordelijkheden over te dragen. Ik laat de club vol vertrouwen achter, in de wetenschap dat de fundamenten voor een succesvolle toekomst stevig staan."

Feyenoord mist Stengs en Nieuwkoop tegen FC Twente
Brian Priske kan zondag tegen FC Twente nog niet beschikken over Calvin Stengs en Bart Nieuwkoop, zo laat hij weten op de persconferentie. Het tweetal is al langer geblesseerd en kunnen pas na de interlandbreak hun rentree maken.

Dávid Hancko en Jordan Lotomba trainden vrijdag binnen, maar Priske gaat ervan uit dat zij gewoon kunnen spelen tegen de Tukkers. Het duel in De Kuip begint zondagmiddag om 14.30 uur.