voetbalzone

VZ Kort: Harry Kane ontbreekt bij Engeland; bondscoach wijst nieuwe captain aan

Redactie 09 okt 2024, 22:45
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2024, 22:54
Advertentie

In VZ Kort houdt Voetbalzone je op de hoogte van alle nieuwtjes in de (inter)nationale voetbalwereld.

Kane afwezig bij Engeland; Stones draagt aanvoerdersband
Harry Kane is er donderdagavond niet bij wanneer Engeland het op Wembley opneemt tegen Griekenland. De spits van Bayern München moet verstek laten gaan wegens een blessure. Bij zijn afwezigheid zal John Stones de aanvoerdersband dragen namens the Three Lions.

“Hier droomden mijn familie en ik van. Ik was een beetje sprakeloos toen ik het gisterenavond hoorde”, laat de mandekker van Manchester City optekenen op de persconferentie voorafgaand aan het duel met de Grieken. Het duel in Londen begint donderdagavond om 20.45 uur. 

Minuut stilte in Nederlands betaald voetbal ter nagedachtenis aan Johan Neeskens

Voor aanvang van alle wedstrijden in de eerstvolgende speelronde van de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie wordt een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Johan Neeskens, zo meldt de KNVB woensdagmiddag.

Ook het Nederlands elftal, Jong Oranje en de nationale jeugdteams zullen bij hun eerstvolgende wedstrijd een moment stilte houden. Daarnaast 'staat het de clubs in het betaald voetbal vrij om' rouwbanden te dragen tijdens de wedstrijden.

PEC Zwolle neemt afscheid van algemeen directeur

Xander Czaikowski vertrekt aan het eind van het seizoen als algemeen directeur van PEC Zwolle, zo communiceren de Zwollenaren via de officiële kanalen. Sinds de zomer van 2022 was Czaikowski actief bij PEC.

Een jaar na zijn indiensttreding promoveerden de Overijsselaren terug naar het hoogste niveau, waar ze sindsdien niet meer verdwenen zijn. "Het juiste moment kiezen tussen te vroeg vertrekken of te lang blijven is altijd een uitdaging, maar ik wilde zelf de regie behouden", zegt hij tegenover de clubkanalen.

"Met de enorme stappen die we de afgelopen jaren hebben gezet – van promotie naar de Eredivisie tot een recordbegroting en winstgevendheid – voelt het einde van dit seizoen als het ideale moment om mijn verantwoordelijkheden over te dragen. Ik laat de club vol vertrouwen achter, in de wetenschap dat de fundamenten voor een succesvolle toekomst stevig staan."