voetbalzone

'Wat zij meemaakten is een nachtmerrie voor fans van andere clubs'

Matthijs van Laar28 feb 2016, 13:45
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2016, 13:45
Advertentie

Vincent Kompany vindt dat Manchester City vaak niet op de juiste manier wordt belicht in de media. Vrijwel altijd worden the Citizens getypeerd als koopclub en dat zit de Belgische aanvoerder niet lekker. “Gelukkig kennen onze fans de ongelooflijk rijke historie van hun club”, zegt hij in een uitgebreid interview met de Daily Mirror.

/

“Wereldwijd zien de mensen City als een club die er pas zes of zeven jaar toe doet”, vertelt de stopper. “We worden onterecht neergezet als een nieuwe club.” Juist de eigen fans weten dat de waarheid heel anders is. “Voetbal draait niet alleen om succes, maar ook om teleurstellingen. Ik denk niet dat er veel clubs zijn die zo’n turbulent verleden hebben gekend.”

Het is de reden dat de Rode Duivel door de jaren heen van zijn werkgever is gaan houden. “Daarom is het ook fantastisch om hier aanvoerder te zijn. Mensen hoeven mij niet te vertellen wat Manchester City betekent, want ik voel dat ik onderdeel uitmaak van de club. Dit is een geweldige periode voor Manchester City, maar we zullen nooit vergeten dat het ooit allemaal anders was.”

Vóór de komst van de rijke investeerders uit het Midden-Oosten vochten the Sky Blues zelfs geregeld voor lijfsbehoud. “Het is gemakkelijk om over de goede dingen te praten, maar de slechte tijden maken je sterk. Onze fans hebben dingen meegemaakt waar fans van andere clubs nachtmerries van zouden krijgen. De laatste jaren leven ze in een droom, maar zij weten dat het ook anders kan.”

Bezig met laden …