voetbalzone

Watford kegelt titelhouder Arsenal uit de FA Cup na wonderschone uithaal

Gijs Freriks13 mrt 2016, 15:34
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2016, 15:34
Advertentie

De FA Cup lijkt dit seizoen een heel verrassende winnaar te gaan krijgen, want na Chelsea ligt ook titelverdediger Arsenal uit de Engelse beker. In het eigen Emirates Stadium werd er zondagmiddag met 1-2 verloren van Watford. Vooral de wonderschone uithaal van Adlène Guedioura was cruciaal voor de zege van de bezoekers, die zich nu bij Everton en Crystal Palace voegen.

/

Arsenal had aanvankelijk weinig te duchten van het slordig opererende Watford. Het probleem was alleen dat de ploeg van Arsène Wenger zelf ook geen goede eindpass wist af te leveren. Daardoor bleef het gevaar, afgezien van een afgekeurde treffer van Alexis Sánchez, lange tijd uit. Na ruim een halfuur spelen was daar dan een eerste echte mogelijkheid: Calum Chambers vond Mohamed Elneny, maar de Egyptenaar schoof de bal naast. De winteraanwinst van the Gunners kreeg even later weer een kans; dit keer schoot hij vanaf de rand van de zestien over.

De beste kans was nog voor Joel Campbell na een geweldige pass van Mesut Özil. De Costa Ricaan had het vizier echter niet op scherp staan, want zijn inzet vloog over het doel. Het meest besproken moment van het eerste bedrijf had eigenlijk niets met voetbal te maken. Gabriel Paulista ging met de benen vooruit hard door op Troy Deeney, maar scheidsrechter Andre Marriner gaf niet eens een vrije trap voor de charge van de Braziliaan.

/

Olivier Giroud leek in de eerste helft een snipperdag te houden, maar direct na de pauze was hij dicht bij de openingstreffer. Drie minuten later viel de goal aan de andere kant: Odion Ighalo, die tot dat moment een uiterst ongelukkige wedstrijd speelde, was het meest attent nadat Deeney een inworp verlengde. De Nigeriaan volleerde even later de bal net over het doel van Arsenal, dat dus ontsnapte aan een dubbele achterstand. Die kwam er na twintig minuten in de tweede helft toch: Guedioura schoot vanaf de rand van het strafschopgebied met een streep de bal in de korte bovenhoek.

Giroud had de kans om al snel de achterstand weer te verkleinen na een schitterende pass van Chambers, alleen faalde de Fransman jammerlijk. Ook Kieran Gibbs had nog een aardige mogelijkheid, maar zijn kopbal belandde in de veilige armen van goalie Costel Pantilimon. Ikechi Anya had aan de overkant de score nog verder kunnen opvoeren, maar zijn inzet werd gered door David Ospina. Hierdoor werd het toch weer spannend, toen Danny Welbeck wel de aansluitingstreffer wist te produceren. In de slotminuut raakte Arsenal zelfs nog de paal, maar een replay kon er niet meer afgedwongen worden.


Bezig met laden …