voetbalzone

Wenger baalt: 'Ze kwamen weg met veel zwaardere overtredingen'

Daniel Cabot Kerkdijk17 sep 2015, 00:20
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2015, 00:20
Advertentie

Arsène Wenger zag Arsenal woensdagavond zwak beginnen aan de groepsfase van het toernooi om de Champions League. De 2-1 nederlaag bij Dinamo Zagreb betekende voor de manager van de Londenaren zijn vijftigste nederlaag in het hoofdtoernooi. De 65-jarige Fransman is de eerste coach die die negatieve mijlpaal in het miljoenenbal bereikt.

voetbalzone

"Dit is niet de manier waarop we de Champions League wilde beginnen", zo stelde Wenger na afloop. "We hadden pech." De oefenmeester was niet onder de indruk van de arbitraire leiding. "De eerste gele kaart voor Olivier Giroud was eigenlijk een vrije trap voor ons. De tweede was een ongelukje", verwees Wenger naar de rode kaart van zijn spits. "Dinamo Zagreb kwam weg met veel zwaardere overtredingen."

Vorig jaar begon Arsenal met een 2-0 nederlaag bij Borussia Dortmund. De Londenaren plaatsten zich uiteindelijk wel voor de knock out-fase. "We hebben vaak hetzelfde probleem bij de start van competities, maar ik heb er vertrouwen in dat we het nog steeds goed kunnen doen.We kunnen ons nog steeds kwalificeren."

"We hebben nog genoeg wedstrijden om ons terug te knokken. We richting ons gewoon op de volgende wedstrijd en op de thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb." Wenger begon in Kroatië aan zijn negentiende voetbaljaargang in de Champions League en verdrong daarmee voormalig Manchester United-manager Sir Alex Ferguson van de eerste plaats.

Bezig met laden …