voetbalzone

Wenger complimenteus: ‘Hij heeft echt veel ervaring voor iemand van 23’

Erik van Dam27 jan 2014, 11:56
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2014, 11:56
Advertentie

Arsène Wenger heeft Wojciech Szczesny een compliment uitgedeeld. De 23-jarige doelman moest enige tijd wachten op een reeks basisplaatsen bij Arsenal, maar won zijn trainer twee seizoenen geleden definitief voor zich. Le Professeur is niet van plan een andere keeper te halen die de plek van de Pool onder de lat inneemt. Wenger denkt dat hij nog jaren door kan met Szczesny.

voetbalzone

“Hij begint volwassen te worden, hij is 23 jaar maar heeft al echt veel ervaring voor iemand van die leeftijd. Ik ben ontzettend blij met zijn ontwikkeling en de vorderingen die hij heeft gemaakt”, zegt Wenger tevreden. “Als jonge keeper was hij al een veelbelovend talent. Je krijgt ook het gevoel dat Wojciech de cultuur van deze club goed kent.”

“Hij kwam hier op zijn 16e en spelers zoals hij wil je niet op hun 23e laten gaan, wanneer ze er echt klaar voor zijn om op topniveau te acteren. Doe je dat toch, dan kun je je jeugdopleiding beter sluiten”, vindt Wenger. Szczesny speelde onlangs tegen Fulham zijn honderdste wedstrijd in de Premier League. Hij kreeg dit seizoen in 22 wedstrijden maar 19 doelpunten tegen en hield tien keer ‘de nul’.

Bezig met laden …