voetbalzone

‘Wenger had gewoon 70 miljoen moeten bieden, als teken van ambitie’

Erik van Dam15 okt 2015, 19:57
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2015, 19:57
Advertentie

Het seizoen is acht speelronden oud en Arsenal staat tweede, op twee punten van Manchester City. Paul Merson is desondanks niet tevreden: de 47-jarige oud-middenvelder voelt nog steeds een stuk frustratie richting Arsène Wenger over de manier waarop er gehandeld werd tijdens de transferperiode. De enige nieuwkomer van naam was Petr Cech en dat vindt Merson te mager.

voetbalzone

“Arsenal eindigde op zo veel punten afstand van Chelsea, en het enige wat er kwam was een keeper? Ze hadden echt voor Karim Benzema moeten gaan. Wenger vergeleek Olivier Giroud in de zomer met Benzema, maar Benzema had er nu wel meer gemaakt dan Giroud, hoor. Wenger had gewoon zeventig miljoen pond moeten bieden. Als Benzema het dan niet gewild had, so be it, maar dan had Wenger tenminste een teken van ambitie getoond”, verzucht Merson.

In gesprek met Sky Sports geeft de voormalig middenvelder van the Gunners (1985-1997) aan dat Wenger ziet wat spelers waard zijn en niet boven dat bedrag wil gaan. “Maar in het moderne voetbal vragen clubs meer geld voor een speler dan-ie waard is. Goedkope jongens krijg je niet meer. Je kunt niet 220 miljoen aan reserves hebben en het niet gebruiken om de competitie mee te winnen”, moppert Merson.

Bezig met laden …